Produkt ANTI-PARASITE STAR = siła natury zamknięta w małej kapsułce!
Cucurbita pepo – dynia zwyczajna – wspomaga zdrowie dolnych dróg moczowych i pomaga w utrzymaniu prawidłowej funkcji prostaty.
Skuteczne i efektywne składniki z nasion grejpfruta mogą przyczyniać się do równowagi mikrobiologicznej narządów i tkanek organizmu.
Allium sativum – czosnek pospolity pomaga zwiększyć zdolności antyoksydacyjne i odporność organizmu na stres, pomaga w utrzymaniu zdrowej pracy wątroby i mięśnia sercowego, utrzymuje prawidłowy poziom cholesterolu i tłuszczów we krwi, przyczynia się do zdrowia naczyń krwionośnych.
Syzygium aromaticum – goździki pozyskiwane są z tropikalnego, wiecznie zielonego drzewa goździkowego. Chodzi o suszone pąki, które są zbierane, zanim się rozwiną. Ze względu na swój charakterystyczny aromat, wchodzą w skład wielu mieszanek przyprawowych. Głównym składnikiem goździków jest olejek goździkowy, zawierający związek fenolowy eugenol, który ze względu na swoje właściwości wykorzystuje się w farmacji.
Goździki pomagają w utrzymaniu zdrowego trawienia nawet u osób wrażliwych na podwyższony poziom kwasu żołądkowego i wspomagają apetyt. Przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca i naczyń krwionośnych oraz wsparcia krążenia krwi. Pomagają utrzymać zdrowie dróg oddechowych oraz prawidłowe pH w jamie ustnej i gardle. Działają jako przeciwutleniacz w organizmie. Dodatkową zaletą jest fakt, iż pozytywnie wpływają na libido.
Zingiber officinale – imbir lekarski, znany w Indiach jako Adrak lub Sunthi, pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej. Uprawiano go już w starożytnych Indiach i Chinach ze względu na swój słodko-pikantny smak. Jego działanie od wieków pomaga w utrzymaniu zdrowego trawienia.
Pimpinella anisum – anyż – pochodzi z Egiptu i Syrii. Anyż to jedna z najstarszych i najbardziej rozpowszechnionych przypraw, charakteryzująca się przyjemnym słodkim aromatem. W medycynie ludowej pomaga w utrzymaniu prawidłowej funkcji układu trawiennego. Dodaje się go także do herbatek ziołowych dla dzieci.
Carica papaya – papaja – roślina, której pierwotną ojczyzną jest południowy Meksyk i Gwatemala. Mocno dojrzałe owoce papai są słodko-miodowe i smakują jak ananas. Zawierają enzymy rozkładające białka, głównie papainę i inne podobne proteazy, amylazy chymopapainy A i B, lizozym, lipazę i pektynoesterazę. Mają dużą ilość witaminy C, prowitaminy A, dużo potasu, fosforu, wapnia i żelaza.
Ficus carica – figowiec pospolity to stara roślina uprawna, pochodząca z południowo-wschodniego regionu Azji Mniejszej. Figi są popularnymi owocami egzotycznymi, jednak w medycynie i farmacji są szczególnie cenione ze względu na swój wpływ na prawidłowe trawienie. Zawierają wiele ważnych substancji, takich jak wapń, fosfor, magnez, żelazo, witaminy B1, B2 i niewielką ilość witaminy C, a także aż 50% cukrów prostych, śluzów roślinnych, pektyn, kwasów organicznych.
Trifolium pratense – koniczyna łąkowa – jest składnikiem lekarstw. Zawiera tricholinę glikozydową, olejek eteryczny, garbniki, kwasy organiczne, barwniki flawonowe i substancje żywiczne. W medycynie ludowej główki kwiatowe zbiera się, suszy i podaje w zalewie.
Hyssopus officinalis – hyzop lekarski pochodzi z Azji Mniejszej i Morza Śródziemnego. W Europie Środkowej uprawiany był od wczesnego średniowiecza, głównie w ogrodach klasztornych. Nazwa naukowa Hyssopus pochodzi od hebrajskiego słowa ezob, które oznaczało świętą, oczyszczającą roślinę. Hyzop lekarski jest dobrze znanym lekiem, zawiera olejki eteryczne, garbniki i flawonoidy, jest również stosowany jako składnik żywności i kosmetyków.
Gentiana lutea – goryczka żółta; jak sama nazwa wskazuje, do najważniejszych składników zalicza się bittery (grupa seciridoidów lub iridoid Bitters), a także alkaloidy, garbniki, ksantony, pierwiastki mineralne i fitosterole. Można ją zaliczyć do grup ziół leczniczych lub innych substancji określanych jako amara lub żołądkowe.
Mentha x piperita – Mięta pieprzowa to jedno z najbardziej znanych ziół leczniczych. Głównym składnikiem mięty jest menthol, który wywołuje uczucie chłodu i drętwienia. Stosowany zewnętrznie doskonale sprawdza się zatem jako wywar do płukania przy bólach zębów i dziąseł, jednocześnie zapewniając przyjemny i świeży oddech. W medycynie ludowej mięta była stosowana „na żołądek” i „na trawienie” już od czasów starożytnych. Filiżanka herbaty miętowej wpływa korzystnie w dzień powszedni, ale stosowana może być z powodzeniem przy uroczystych okazjach, którym towarzyszą cięższe posiłki.
Foeniculum vulgare – koper zwyczajny od zawsze był znany głównie ze wspomagania prawidłowej pracy jelit i przeciwdziałania wzdęciom. Działanie kopru włoskiego znali już starożytni Egipcjanie, Arabowie i Chińczycy.
Materiały zawarte na stronach www.starlife.cc, a w szczególności katalog, nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego i mają jedynie charakter informacyjny.
Pomimo dołożenia wszelkich starań, nie gwarantujemy, że publikowane dane nie zawierają uchybień lub błędów, które nie mogą jednak być podstawą do reklamacji.
Materiał przeznaczony jest dla osób posiadających kwalifikacje w zakresie medycyny, farmacji lub żywienia.
Zestawienia produktów zawarte w tym katalogu są wyłącznie propozycjami i mogą być modyfikowane zgodnie z zaleceniami lekarza czy własnymi doświadczeniami.
Opisy produktów zawarte na stronach www.starlife.cc stanowią uzupełnienie treści etykiety każdego z preparatów.
Zalecane dzienne spożycie
1 kapsułka 2× dziennie.
Składniki(2 kapsułek):Syzygium aromaticum (kwiat goździkowca korzennego, ekstrakt 4:1) 320 mg; Cucurbita pepo (nasiona dyni zwyczajnej, ekstrakt 4:1) 250 mg; Allium sativum (cebula czosnku zwyczajnego, ekstrakt 4:1) 250 mg; Citrus paradisi (pestka grejpfruta, ekstrakt 4:1) 200 mg; Zingiber officinale (kłącza imbiru dzikiego, ekstrakt 4:1) 200 mg; Pimpinella anisum (nasiona anyżu prawdziwego, ekstrakt 4:1) 200 mg; Carica papaja (liść papai, ekstrakt 4:1) 200 mg; Punica granatum (owoc granatu, ekstrakt 4:1) 200 mg; maltodekstryna; pektyny z owoców cytrusowych 80,5 mg; Juglans cinerea (kora, orzech szary, ekstrakt 4:1) 112,4 mg; nasiona cytrusowe (ekstrakt 4:1) 60 mg; Ficus carica (owoc figowca pospolitego, ekstrakt 4:1) 50 mg; Vaccinium macrocarpon (owoc borówki wielkożurawinowej, ekstrakt 4:1) 50 mg; Tabebuia impetiginosa (Lapacho, Pau D'Arco, kora, ekstrakt 4:1) 24 mg; Trifolium pratense (kwiat koniczyny łąkowej, ekstrakt 4:1) 24 mg; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; Gentiana lutea (korzeń, goryczka żółta, ekstrakt 4:1) 6 mg; Hyssopus officinalis (hyzop lekarski, ziele, ekstrakt 4:1) 6 mg; Olea europaea (liść oliwki europejskiej, ekstrakt 4:1) 6 mg; stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; Mentha piperita (mięta pieprzowa, ziele, ekstrakt 4:1) 4 mg; Foeniculum vulgare (owocu kopru włoskiego, ekstrakt 4:1) 4 mg. Kapsułka żelatynowa.
<em>Informacja do produktów, które zawierają ekstrakty: W celu szybszej orientacji w ilości substancji aktywnych, w ekstraktach wykazane zostały ich rzeczywiste (pierwotne) ilości.</em>
UWAGA:Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w miejscu suchym i ciemnym w sposób niedostępny dla małych dzieci. Najlepiej spożyć przed: Data minimalnej trwałości EXP, znajduje się w górnej części opakowania. Zalecane dawkowanie: 1 kapsułka dwa razy dziennie przez 25 dni, następnie przerwa na 5 dni.