Witam serdecznie zainteresowanych...
Mimo postępu technologicznego w wielu dziedzinach życia tradycyjne metody działania, czy tradycyjne receptury pozostają bez zmian. Jest to spowodowane głównie tym, że w tych dziedzinach natura I tradycja są kluczowym do sukcesu lub wręcz jedyną drogą do niego. Tak jest w przypadku produktów przechowywanych w beczkach, jak wino, piwo czy whisky i z tego powodu same beczki wykonane są jak najbardziej tradycyjnie i starannie. Są one nie tylko ekologiczne, ale również w przechowywanych w nim produktom nadają szlachetnego, grabnikowego smaku, a z czasem zyskują na aromacie.
Do zaoferowania polecam " beczkę węgierską"...
...Wykonaną według rzemiosła bednarskiego. "Dział rzemiosła zajmujący się wytwarzaniem naczyń drewnianych techniką klepkową"
Klepki dębowe wysezonowane na powietrzu zabite bednarkami stalowymi z mosiężnymi nitami. Drewno zabezpieczone olejem lnianym z woskiem pszczelim. Bednarski 2mm zabezpieczone metodą proszkową.
Pojemność naczynia 26 litrów
Wysokość 44
Objętość 38
W komplecie gotowe naczynie do użytku:
Beczka dębowa węgierka
Docisk dębowy
Śróba nierdzewna
Instruktaż przechowywania naczynia wraz z gwarancją.
Czas oczekiwania od dostępności naczynia 1 do 14 dni
Z poważaniem Dawid Gajęcki