O przedmiocie

100g/80zl

Zielona herbata zawiera ponad 500 biologicznie aktywnych substancji, które zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. W jego składzie chemicznym znajdują się: polifenole (katechiny, garbniki, flawony itp.), które nadają Biluochun gorzki, ściągający i cierpki smak. Ponadto herbata ta wykazuje wyraźne działanie przeciwutleniające, przeciwzapalne, przeciwmiażdżycowe, przeciwnowotworowe i przeciwalergiczne. aminokwasy (L-teanina, leucyna, asparagina itp.), odpowiedzialne za słodko-kwaśny smak, korzystnie wpływające na układ nerwowy, zdolności poznawcze itp.; alkaloidy (kofeina, teofilina, teobromina), które aktywują układ nerwowy i korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, pokarmowy i moczowy; węglowodany (glukoza, fruktoza, sacharoza, maltoza, pektyna itp.), które wzmacniają odporność organizmu, zapobiegają cukrzycy, regulują pracę układu trawiennego, wspomagają usuwanie toksyn organicznych; pigmenty (teaflawiny, tearubiginy, chlorofil itp.), odpowiedzialne za kolor herbaty, posiadające takie same właściwości jak polifenole; substancje aromatyczne (olejki eteryczne), które nadają smak i aromat; witaminy (C, P, z grupy B, A, E, D, K), które korzystnie wpływają na wszystkie narządy i układy organizmu; minerały (potas, magnez, wapń, glin, mangan, sód, siarka, żelazo, fosfor, fluor itp.). Oczywiste jest, że dzięki tak bogatemu składowi chemicznemu herbata Bi Luo Chun przyniesie organizmowi niewątpliwe korzyści. Zwróćmy uwagę na istnienie względnych przeciwwskazań do spożycia omawianego napoju. Należą do nich: choroby układu krążenia; poważne patologie wątroby i nerek; predyspozycja do występowania omdleń; nadwrażliwość na kofeinę zawartą w herbacie (teninę); okresy noszenia i karmienia dziecka piersią. Uwaga: przeciwwskazania wymienione powyżej dotyczą osób nadużywających herbaty Bi Lo Chun. W umiarkowanych ilościach napój ten jest nieszkodliwy.

Chcesz w pełni cieszyć się smakiem i aromatem napoju i w pełni wykorzystać jego zalety? Dowiedz się, jak prawidłowo parzyć herbatę. Ważne elementy sukcesu: czysta, miękka woda (najlepiej źródlana!) i specjalne naczynia (szklany lub porcelanowy gaiwan – kubek z pokrywką). Na 200 ml wody potrzebne będą 2-3 gramy (1-2 łyżeczki) liści herbaty. Zasady parzenia herbaty Bi Lo Chun Aby uzyskać smaczny, aromatyczny i co nie mniej ważne zdrowy napój, skorzystaj z naszych zaleceń. Doprowadź wodę do wrzenia, a następnie ostudź ją do temperatury +70 – +80°C. Wlej płyn do gaiwanu i wrzuć liście herbaty. Nie zostawiając ostatniej porcji do zaparzenia, odcedź wodę. Wlać z powrotem do gaiwanu wrzącą, ostudzoną do określonej temperatury wodę. Czas parzenia wynosi 15 sekund; jeżeli zostanie przekroczony, napój nabierze niepożądanej goryczki. Podobnie jak w przypadku wielu chińskich herbat, tę samą porcję Bi Luo Chun można zaparzyć więcej niż jeden raz, za każdym razem wydłużając czas parzenia o 10–15 sekund. Stosując się do tych prostych zasad, przygotujesz smaczny i zdrowy napój.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 4b646114-580f-48b1-bcdd-a24c62bcb073

Podobne wyszukiwania