ZGRZEWARKA W IDEALNYM STANIE UŻYTA 2 RAZY!!!!
Profesjonalna zgrzewarka do folii do pakowania próżniowego produktów spożywczych. Żywność przechowywana próżniowo zachowuje świeżość znacznie dłużej (bez konserwantów) od tradycyjnego pakowania, idealnie nadaje się do gotowania sous-vide. Trwała konstrukcja do zastosowań profesjonalnych w której znajdziemy podwójne pompy tłokowe oraz potężny silnik do ciężkiej i długotrwałej pracy o maksymalnym podciśnieniu -0,8 bar. Wszechstronne funkcje: trzystopniowe uszczelnienie, dwa poziomy próżni, tryb pulsacyjny, zgrzewanie ręczne, zautomatyzowany proces tworzenia próżni i zgrzewania, specjalne wyprowadzenie dla wężyka do pakowania próżniowego w pojemnikach
Cechy produktu:
nowoczesny design - wykończona w stali nierdzewnej
dzięki spowolnieniu procesu utleniania żywność utrzymuje świeżość nawet kilkukrotnie dłużej
system próżniowy przeznaczony do żywności - idealna do mięs, ryb, warzyw i owoców
system monitorujący temperaturę zgrzewania
maksymalna szerokość worków, rolek to 30cm (40cm muszą być zgrzewane na zakładkę)
witaminy oraz składniki odżywcze zostają zachowane na dłużej
uchwyt blokujący do prostego i praktycznego użytkowania
idealna do marynowania
cicha praca poniżej 70dB
cyfrowy wskaźnik postępu
podwójny zgrzew dodatkowo zabezpieczenia przed nieszczelnością worka
podczas gotowania żywności w torebkach bez powietrza (sous vide) konserwuje się we własnym sosie
niezawodny produkt - długa gwarancja polskiego dystrybutora
moc - 130W
urządzenie do zastosowania w gospodarstwach domowych
Interfejs urządzenia:
1. Schweissdauer - Czas zgrzewania, trzy funkcje przycisku:
a) tryb suchy - dla produktów suchych bez wilgoci (krótki czas zgrzewania)
b) tryb wilgotny - dla produktów o średniej zawartości wilgoci (normalny czas zgrzewania)
c) tryb mokry - dla produktów o wysokiej zawartości wilgoci (długi czas zgrzewania)
2. Vakuumstarke - Wybór próżni:
a) normalny - dla stałych produktów (np. świeże owoce, mięso) - normlane ciśnienie tworzenia próżni
b) delikatny - dla produktów delikatnych, sypkich - mniejsze ciśnienie tworzenia próżni
3. Vorgang - Wyświetlacz numeryczny posiada dwie funkcje
a) pokazuje postęp tworzenia próżni/zgrzewania
b) pokazuje, że urządzenie jest włączone a pokrywa jest zamknięta. Gdy miga dioda należy poczekać aż zacznie świecić światłem ciągłym po czym można rozpocząć następną operację
4. Vakuum & Schweissen / abbrechen - Twórz próżnię i zgrzej/anuluj
Przycisk posiada dwie funkcje w zależności od stanu urządzenia. W stanie stand-by uruchamia odsysanie powietrza i po zakończeniu automatycznie zgrzewa worek, a w przypadku programu "Twórz próżnię i zgrzej" zatrzymuje maszynę.
5. Schweissen - Ręczne zgrzewanie, przycisk posiada dwie funkcje:
a) zgrzewa otwarty worek bez opcji wysysania powietrza
b) przy programie VAC&SEAL przycisk zatrzymuje silnik i pompę oraz przechodzi do zgrzewania worka, pozwala na kontrolowanie tworzenia próżni i zapobiega miażdżenia delikatnych przedmiotów
6. Vakuum Behalter - Odsysanie powietrza z pojemników próżniowych, dostawki do wina.
7. Marinieren - Marynowanie żywności w pojemniku próżniowym.
8. Manuelles vakuum - Tryb pulsacyjny.