Kolejne "dziecko" i ręczna praca od Chlebem Się Toczy.
Chleb żytni na mące pełnoziarnistej przemiału 2000 – z dodatkiem naturalnego prawdziwego miodu gryczany i nektarowo-spadziowy oraz słodu jęczmiennego i słodu żytniego fermentowanego - dzięki temu chleby mają bogactwo probiotyków – nie tylko zawartość mąki i wody. Nie wielką ilość soli kłodawskiej.
Chleb na zakwasie ponad 90 letnim – o którym opowiadałem w TVP3
https://www.facebook.com/share/v/LNey56gEWjp4QPuk/?mibextid=WC7FNe
👉 O chlebach
Zakwas na którym powstają chleby, dostałem kilkanaście lat temu z Czerniakowskiej (Warszawa) piekarni, a jest z legendą, bo uciekający przed bombardowaniem właściciele zabrali go -nie wielką ilość i do dnia dzisiejszego dokarmiany, daje niesamowite wypieki ) Piekarnia niestety już została zamknięta, ja go dalej kultywuje, dokarmiam.
Mam go od kilkunastu lat i o jego siłę przekonałem się, gdy wyjechałem w podróż po Polsce, która miała trwać #100dniRowerem, a trwala 526 dni , a ja wiozłem go w sakwach rowerowych.
W kilku miejscach wypiekłem u goszczących mnie osób chleby.
👉 O wytwórcy:
Rzemieślnicza prowadzona mimo trudności rynkowych z pasją piekarnia - FB Chlebem Się Toczy - Rzemieślnicza mała piekarnia stawiająca na jakość i zdrowie z Czerniakowa - Mokotów Warszawa. Nasze chleby przygotowywane są z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów ani ulepszaczy , czy spulchniaczy. Ten chleb potrzebuje ok. 18 do 22 godzin aby powstał. Jest wypiekany z wtorku na środę i w środy i czwartki wysyłany lub do odbioru osobistego. Na innych aukcjach są dostępne inne chleby i pasty i smarowidła do kanapek Pasja, wykształcenie technologia żywności- kilkunastoletnia praca w gastronomii oraz chęć dzielenia się, tym co dobre z natury skłoniła mnie do wypieku chleba. Tak powstało www.facebook.com/ChlebemSieToczy Wciąż, to rozwijam, aby uzbierać na swoje miejsce. Kupując codziennie chleb, który zwykle pleśnieje i płacąc kilka złotych - je się coś bez wartości odżywczych. Jedząc chleb z pełnoziarnistej mąki, słodu żytniego, który ma ogrom zalet dla organizmu, czujemy, że dostarczamy dobrych składników. Ten chleb wystarczy na tydzień dla jednej osoby, co przekładając na zakup codziennego wypełnionego powietrzem, polepszaczami daje mniejszy nawet koszt. --- POLECAMY SIĘ Zapraszam do składania zamówień na cotygodniowy wypiek -z piątku na sobotę i z niedzieli na poniedziałek.
Osoby z Warszawy mogą odbierać osobiście. Warszawa Mokotów ul. Bernardyńska .
Za opłatą 8 zł – jest możliwy dowóz – po omówieniu się A przy zamówieniu dwóch bochenków chleba i wybranej pasty-smarowidła dostępne na aukcjach dowóz gratis.
Chleby są wysyłane po całej Polsce.
Pakuje po ostygnięciu do pudełka i tuż przed 14:00 nadaje do paczkomatu, co gwarantuje wyjęcie przez kuriera tego samego dnia i dostawę na drugi dzień przed południem.
W 90% przypadkach jest to między 8, a 11:00 u Państwa.
Na terenie Warszawy jest możliwość po umówieniu się - dostawa w wybrane dni.