O przedmiocie

Witam serdecznie na stronie Szlachetnej Piwniczki, z domowymi, naturalnymi, prawdziwymi i nie oszukanymi przetworami.

Moja Piwniczka to natura zakręcona w słoiczkach – musy, konfitury, pasty, ogórki, soki, sery - bez konserwantów i sztucznych dodatków.

Powstały z pasji do gotowania i miłości do naturalności. Takie domowe przetwory i konfitury zachwycają nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim wyjątkowym smakiem i niebanalnymi połączeniami.

Stawiam na naturę i smak prawdziwych owoców.

Ręcznie przyrządzane przetwory, bez żadnych konserwantów, ze składników zerwanych w ogrodzie.

Przekonaj się o odmienności smaku względem przetworów pochodzących z masowej produkcji.

Truskawki - szczególnie bogate w przeciwutleniacze, witaminy, składniki mineralne i błonnik. Podobnie jak inne uprawiane w Polsce owoce jagodowe są dobrym źródłem polifenoli, zwłaszcza antocyjanów, mikroelementów i błonnika.

Truskawka to Bomba witaminowa, porcja 100 g truskawek zawiera 60 mg witaminy C, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie dla osób dorosłych. Zaskakującym może być fakt, że truskawki zawierają znacznie więcej witaminy C niż pomarańcze i inne owoce cytrusowe. Witamina C jest bardzo ważnym przeciwutleniaczem, chroniącym komórki przed działaniem wolnych rodników, a także zwiększającym odporność i wspomagającym wchłanianie żelaza. Oprócz tego truskawki zawierają witaminy z grupy B, witaminy A, E, PP, która regulują dotlenienie krwi, a także szereg mikroelementów: chroniącego przed anemią żelaza, wzmacniającego kości wapnia oraz fosfor, magnez i mangan. Dodatkowo, zawarty w truskawkach kwas foliowy zapobiega depresji oraz wspomaga pracę i rozwój mózgu

Konfitura truskawkowa to znakomity dodatek do tortów. Jest świetnym wybiegiem poza sezonem, ale i w sezonie smakuje mocniej i pachnie intensywniej, niż same owoce. Frużelina z truskawek jest też świetną alternatywą dla tych, którzy obawiają nieświeżych owoców w torcie. Z frużeliną ryzyko rozjechania jest znacznie mniejsze!

Jeśli czasem zastanawiacie się czemu wszystko EKO jest dużo droższe od standardowych sklepowych towarów, a no dlatego że produkt zastępowany jest syropem cukrowym, woda, zagęszczonym sokiem i wieloma dodatkami które czynią produkt trwały , zakonserwowany a przede wszystkim WYDAJNY. Stąd cena. Technologia wykonania jest masowa.

Tutaj tworzymy coś z pasją ...

Owoce najpierw pieczone, potem smażone dwa dni pod rząd, i nie potrzeba żadnych konserwantów :)

Moje konfitury zostały przygotowane metodą tradycyjną, jedynym składnikiem są owoce i cukier dodany do smaku.

Słodycz pochodzi w większości tylko i wyłącznie z samych owoców.

Długotrwałe smażenie sprawia, że woda odparuje natomiast cukry ulegają karmelizacji.

Karmelizacja to proces ciemnienia żywności, który przyczynia się do powstania karmelu w wyniku działania wysokiej temperatury na naturalne cukry owoców. Proces ten jest bardzo istotny w przygotowywanych przeze mnie przetworach, ponieważ przyczynia się do wydobycia prawdziwego smaku, który następnie zamykam w słoiczku.

Stawiam przede wszystkim na jakość. Każdy ogórek i każda wiśnia przechodzi przez moje ręce. Każdy produkt przygotowuje dla własnych dzieci, które są najlepszym krytykiem kulinarnym.

Przetwory wytwarzam ręcznie rozpoczynając od przygotowania surowca, po pakowanie gotowego produktu do szklanych opakowań.

Jestem pewna, że pokochają Państwo moje przetwory, wytworzone w zgodzie z naturą oraz poszanowaniem tradycji.

Stan Ze śladami użytkowania
Stan opakowania oryginalne
EAN (GTIN) 5906752541097
Marka inny
Nazwa handlowa Szlachetna Piwniczka Konfitura Truskawkowa 315ml
Rodzaj dżemu, konfitury, powidła konfitura
Smak Truskawka
Opakowanie słoik
Cechy dodatkowe ekologiczne
Pojemność 315 ml
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 8bef7aa2-4b05-4bf9-8b7d-f88a997d3789
Napisz

Podobne wyszukiwania