Fasola wrzawska to fasola tyczna typu Piękny Jaś. Uprawiana we Wrzawach, miejscowości położonej u ujścia Sanu do Wisły, w północnej części Podkarpacia, nieopodal Sandomierza.
Żyzne gleby, wyjątkowy mikroklimat, ponad stuletnia tradycja jej uprawy w tym miejscu, oraz doskonałe umiejętności rolników sprawiły, że fasola wrzawska posiada wyjątkowe właściwości smakowe oraz kulinarne; jest przy tym największą fasolą uprawianą w kraju.
W 2012 roku została wpisana na listę produktów z unijnym certyfikatem Chroniona Nazwa Pochodzenia. Każdego roku jej produkcja podlega ścisłej kontroli przez firmę certyfikującą.
Jej doskonałe walory smakowe doceniają Klienci indywidualni, oraz licznych restauracji i sklepów, gdzie od lat jest wysyłana.
Cena dotyczy opakowania siatkowego 0,5 kg fasoli.
Kupując fasolę wrzawską - pytaj o CERTYFIKAT !
Jeśli go nie posiada, nie jest tą fasolą.
Kupujesz u producenta. Wysyłam dowolną ilość kurierem lub do paczkomatu.
Proszę o kontakt telefoniczny: 796 487 797