O przedmiocie

Wędzarnia „Wichita” naprawdę przyciąga wzrok, dzięki której możesz gotować nowe i ekscytujące potrawy.Ta mała wędzarnia w stylu zachodnim łączy w sobie wiele różnych możliwości gotowania.Gotuj potrawy w tradycyjnym stylu grillowania bezpośrednio na rozżarzonym węglu na powierzchni grilla.Lub ugotuj jedzenie do perfekcji w dymie z kominka.Umożliwia to specjalna konstrukcja wędzarni grilla.W mniejszej, niżej położonej komorze wędzarniczej dym powstaje z palącego się drewna.Dym unosi się i wchodzi do komory gotowania, w której znajduje się żywność.

Komin doprowadza dym do komory gotowania.W ten sposób potrawy będą gotowane powoli do perfekcyjnej dymności w niskiej temperaturze od 80° do 130° C.

Ten styl gotowania jest znany jako „palenie”.Za pomocą termometru wbudowanego w pokrywę można łatwo monitorować temperaturę gotowania.Wędzone potrawy gotują się równomiernie ze wszystkich stron i zachowują soczystą konsystencję.Wypróbuj różne rodzaje drewna, aby uzyskać nowe i ekscytujące smaki.Możesz kontrolować intensywność smaku dymu za pomocą wygodnych otworów wentylacyjnych.Nie musisz być profesjonalistą, aby uzyskać pyszne wędzone potrawy!Ze względu na niską temperaturę gotowania potrawy nie mogą się przypalić i prawie nie trzeba ich obracać.

„Wichita” to zdrowy sposób gotowania, ponieważ palenie zapobiega kapaniu tłuszczu lub innych płynów na węgle, które mogą wytwarzać szkodliwe substancje.Oprócz wędzenia w komorze pieca można również gotować metodą gotowania pośredniego.Grillowanie pośrednie - gdzie jedzenie leży w zamkniętej przestrzeni, a nie bezpośrednio nad płomieniem - jest preferowaną metodą grillowania dla smakoszy i można ją łatwo ćwiczyć z „Wichita”.Wędzarnia nie pozostawia nic do życzenia - niezależnie od tego, czy organizujesz tradycyjnego grilla, czy chcesz przygotować ekscytujące dania wędzone.Dzięki kółkom grill można łatwo ustawić w dowolnym miejscu - w ogrodzie lub na tarasie.Zaserwuj smak Dzikiego Zachodu na kolejnym przyjęciu w ogrodzie - zachwyć rodzinę i przyjaciół rustykalnym smakiem lub wędzonką z "Wichita"

- Powierzchnia grilla w komorze głównej: ok.54 x 30 cm - 2 emaliowane ruszty do gotowania w głównej komorze: ok.26,5 x 30,5 cm każda - Powierzchnia grilla w bocznej komorze wędzarniczej: ok.22,5 x 30,5 cm - Emaliowana boczna komora wędzarnicza ruszt do gotowania: ok.22,5 x 30,5 cm - Stalowa pokrywa komory głównej z termometrem - Miska paleniskowa komory głównej: ok.62 x 30,6 cm - 2 emaliowane ruszty na węgiel w komorze głównej: ok.27,9 x 19,8 cm każda - Boczna komora wędzarnicza ze stalową pokrywą - Boczna komora wędzarnicza Miska paleniskowa: ok.30,5 x 30,5 cm - Emaliowana boczna kratka z węgla drzewnego do komory wędzarniczej: ok.27,9 x 19,8 cm - Komora główna i boczna z chromowanym metalowym uchwytem - Regulowany dopływ powietrza - komin - Półka przed komorą główną z 3 listwami - 2 plastikowe kółka - Wykończenie żaroodporne (350°) - Główna komora mieści max.2,3 kg węgla drzewnego Komora boczna mieści max.0,5 kg węgla drzewnego

Waga i wymiary

Szerokość: 1150 mm

Głębokość: 635 mm

Wysokość: 1165 mm

Waga: 21,1 kg

Ergonomia

Koła skrętne: Y

Nogi: J

Liczba kół: 2 koło(a)

Liczba nóg: 4 noga(e)

Projekt

Współczynnik kształtu: beczka

Rodzaj powierzchni górnej: Ruszt

Pokrywka: Y

Kolor produktu: Czarny

Kształt powierzchni do gotowania: Prostokątny

Powierzchnia do gotowania (szer. x gł.): 540 x 300 mm

Materiał powierzchni do gotowania: Stal

Powłoka powierzchni do gotowania: Emaliowana

Wydajność

Rodzaj: Grill

Źródło ciepła: węgiel drzewny

Liczba palników/stref grzewczych: 2

Liczba talerzy/półek: 2

Termometr: Y

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: e9ec1018-fc2c-4d64-93e2-b6ea518f8916

Podobne wyszukiwania