O przedmiocie

Grillo-wedzrnia -„Queen” to pierwsza, sprawdzona, oryginalna wersja Smokera - bardzo pomocna w tworzeniu zdrowej tradycyjnej żywności.  Posiada dwie nóżki z kółkami oraz dwie bez kółek. Wykonany jest ze specjalnej blachy z większą domieszką węgla o grubości : 4 mm – 6mm. 

<em>Specjalny stop blachy z dodatkiem węgla oraz odpowiednia grubość blachy powoduje to że blacha ta ma właściwości jak szamot w kominach - pozwala to na utrzymywanie trwałej długo utrzymującej się stabilnej temperatury (szczególnie ważne jest to przy niesprzyjających warunkach pogodowych – wiatr, deszcz, mróz itp.)</em>

Przeznaczony do użytku przydomowego, małe restauracje do 60 osób, tarasy przydomowe, restauracyjne, agroturystyka. Grillo-wędzarnia posiada moduł wędzarniczy, o średnicy: 40 cm. Jednorazowy wsad do wędzarni: 12 kg do 15 kg. – to może być ok. 30 pstrągów o wadze 0,5 kg.

Obróbka termiczna może odbywać się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber (<em>zasuwa)</em> do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach :  20cm x 28 cm., służąca do postawienia garnka, patelni itp.

   Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste - najlepsze buk, olcha, dąb lub inne owocowe- nadają charakterystyczny smak.

         Doskonały do obróbki termicznej w systemie BBQ - powolna obróbka produktów w niskich temperaturach pod przykryciem – długo. Idealny do obróbki termicznej: steków wołowych, burgerów, brisketu wołowego, żebra wołowego, łopatka, szynka wieprzowa – duże gabaryty  a ponadto do wędzenia różnych produktów ryb, kiełbasy, mięsa itp.

Stan Nowy
Materiał inny
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 7d82d592-c077-462f-9f85-bfc1cb1bacb3

Podobne wyszukiwania