O przedmiocie

GRZYBY TYBETAŃSKIE (KEFIROWE) 30G + SITKO I DREWNIANA ŁYŻKA

Grzyby zalane wodą źródlaną z pobliskiego źródła. Zapakowane w szklany słoik. Grzyby pakowane w dzień wysyłki. W ciągu 7 dni należy przeprowadzić produkcję kefiru. Dołączona została instrukcja produkcji. Grzybów wystarczy na około szklankę mleka. Po kilku produkcjach grzyby zwiększą objętość, więc będzie możliwa większa ilość produkcji kefiru jednorazowo. Grzyby nie tracą ważności, jeśli postępuje się zgodnie z instrukcją.

Sposób przygotowania kefiru:

Do przygotowywania potrzebne będzie: grzyby tybetańskie, drewniana łyżka, plastikowe sitko, miska, szklany słoik około 500ml, kawałek gazy, gumka recepturka oraz kubek mleka najlepiej prosto od krowy (nie może to być mleko UHT). Przed pierwszą produkcją przecedź grzyby na sitku i opłucz pod letnią wodą. Następnie umieść je w czystym słoiku i zalej mlekiem. Jeśli jest to zimne mleko z lodówki kefir będzie robić się dłużej, dlatego najlepszą temperaturą mleka jest temperatura pokojowa. Przykryj słoik gazą i nałóż gumkę na obręcz. Odstaw słoik w nienasłonecznione miejsce na około 24 godziny. Po tym czasie odcedź kefir do miski za pomocą sitka i łyżki. Przecedzone grzybki umieść z powrotem w słoiku i zalej ponownie mlekiem. Za kolejną dobę mamy gotowy kolejny świeży kefir. Jeśli nie chcesz ponawiać produkcji w ten dzień opłucz grzyby, przełóż do czystego słoika i zalej wodą. Przechowuj w lodówce przez maksymalnie 7 dni.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 320b2c1d-eaf2-4955-982c-d57e1ee7a484

Podobne wyszukiwania