O przedmiocie

Sprzedaję grzybka tybetańskiego do produkcji własnego kefiru. Żywe kultury bakterii kefirowych. Jest bardzo świeży, ponieważ kefir robiony jest codziennie. Porcja 5g wystarczy do uzyskania ok 0,3 litra kefiru. Grzybek bardzo szybko się mnoży, więc z upływem czasu będzie go więcej, ponieważ codziennie zwiększa się jego ilość. Nadmiar grzybka można ususzyć albo zamrozić. Ziarna kefirowe zalane mlekiem już na drugi dzień w wyniku procesu fermentacji, staje się pysznym zdrowym kefirem. Mleko powinno być zmieniane co 24 godziny. Z mlecznego napoju można również zrobić domowy twarożek. Kefir z grzybka jest napojem, który znacznie rzadziej niż mleko wywołuje jakiekolwiek uczulenia pokarmowe. Grzybek tybetański zawiera wiele witamin: B1, B3, B5, B7, B9, B12, K, a także: wapń, magnez, fosfor oraz bardzo wartościowe białko. Właściwości grzybka tybetańskiego: - oczyszcza organizm - wzmacnia układ odpornościowy - pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu trawiennego: poprawia perystaltykę jelit - obniża poziom cholesterolu - działa przeciwzapalne - stymuluje wydzielanie soków trawiennych oraz żółci - pozytywnie wpływa na wygląd skóry - może mieć działanie antynowotworowe. W internecie można znaleźć mnóstwo informacji na temat jego właściwości wpływających pozytywnie na nasz organizm, a także porady dotyczące jego produkcji i zastosowania. PEWNA WYSYŁKA! Grzybek jest wysyłany w bardzo dobrze zabezpieczonej paczce. Zapakowany jest bardzo szczelnie, a całe powietrze z opakowania zostaje usunięte. Ale co najważniejsze, pakowany jest zaraz przed wysyłką, a paczka do paczkomatu zawsze trafia w dniu odbioru przez kuriera. Cały ten proces zapewnia grzybkowi jak najkrótszy czas wysyłki w celu zapewnienia maksymalnej świeżości produktu :)

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 83447d89-d23c-42d3-bc76-fbd65df9f72d