Nazwa Chai oznacza po prostu w tamtych rejonach herbatę. Istnieje wiele metod przyrządzania tej pysznej mieszanki, a każdy z rdzennych regionów pochodzenia tego napoju ma swoją własną tradycyjną recepturę. Herbata Chai jest słodka z wyczuwalną pikantną nutą oraz wyczuwalnymi korzennymi aromatami.
Chai to pyszna mieszanka aromatycznych korzennych smaków oraz czarnej herbaty.
Połączenie z ajurwedyjskimi przyprawami
równoważącymi takimi jak goździki, cynamon czy czarny pieprz, świetny antyoksydant i
środek na objawy przeziębienia. Działa rozgrzewająco i dodaje energii.
Goździki wzmacniają odporność organizmu, działają silnie przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Cynamon reguluję poziom cukru we krwi oraz przyspiesza przemianę materii, rozgrzewa i ma właściwości antyoksydacyjne, a czarny pieprz wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe.
Jedna sztuka produktu zawiera 100g.