HiPP Comfort to specjalna żywność dla niemowląt w pierwszych tygodniach i miesiącach życia. Ma ona właściwość rozluźniania i regulacji stolca. Zawiera naturalne bakterie kwasu mlekowego pochodzące pierwotnie z mleka matki. Zawiera mniejsza ilość laktozy, białko podzielone na małe fragmenty, a struktura tłuszczu jest szczególnie zbliżona do kwasów tłuszczowych zawartych w mleku matki. Produkt zawiera również wszystkie ważne składniki odżywcze.
Produkt ma niską zawartość alergenów i dlatego polecany jest również dla niemowląt zagrożonych alergią.
Przygotowanie: zagotować wodę do temperatury 100°C i ostudzić ją do około 40°C. Wlać odpowiednią ilość wody do butelki, wsypać HiPP Comfort do środka, dobrze zamknąć butelkę i energicznie wstrząsnąć. Przed podaniem należy jeszcze raz sprawdzić, czy pokarm ma odpowiednią temperaturę do podania dziecku.
Zalecone dawkowanie: uwaga: ilość i częstotliwość picia może się różnić w zależności od osoby; Twoje dziecko niekoniecznie musi wypić całą butelkę. Do odmierzenia odpowiedniej ilości proszku należy używać tylko dołączonej do mleka miarki! Od 1 do 2 tygodnia HiPP zaleca mieszanie 60 ml przegotowanej wody z 2 miarkami proszku. Od tego momentu co 14 dni należy dolewać 30 ml przegotowanej wody i dodać do niej miarkę proszku. Czyli od 3 do 4 tygodnia 90 ml wody i 3 miarki proszku itp. Od 6 miesiąca HiPP zaleca 210 ml przegotowanej wody z 7 miarkami proszku.
Wskazówka: ważne informacje znajdują się w dwóch poniższych zakładkach oraz w pliku PDF!
Marki:HiPPZalecenie dotyczące wieku:od urodzenia Pochodzenie:NiemcyMoże zawierać śladowe ilości:D - ryby, G - mleko Uwaga dotycząca przechowywania:Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni
Składniki
laktoza
maltodekstryna
oleje roślinne
olej palmowy [1]
olej rzepakowy
olej słonecznikowy
skrobia
palmitynian beta
olej palmowy
olej słonecznikowy
hydrolizowane białko serwatkowe
galaktooligosacharydy z laktozy
ortofosforany wapnia
Estry kwasu cytrynowego mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych (472 c) [2]
chlorek potasu
olej rybny
cholina
Olej Mortierella alpina
L-fenyloalanina
L-tyrozyna
wodorotlenek potasu
chlorek magnezu
cytrynian sody
wodorotlenek sodu
L-arginina
selenin sodu
L-tryptofan
Calciumcarbonat
L-histydyna
siarczan cynku
chlorek wapnia
inozytol
jodan potasu
siarczan żelaza
L-karnityna
witamina e
kwas pantotenowy
kultury kwasu mlekowego
niacyna
siarczan miedzi
witamina B1 (tiamina)
witamina A
witamina B2
siarczan manganu
Witamina B6 (pirydoksyna)
Metafolin® (Calcium-L-methylfolat) (3) (L-metylofolian wapnia)
witamina K
biotyna
Witamina D
witamina B12 (kobalamina)
Ze zrównoważonej uprawy
emulgator
Może zawierać śladowe ilości ryb, produktów rybnych, mleka i produktów mlecznych. Palmitynian beta to specjalnie ustrukturyzowany tłuszcz na bazie mleka matki. Naturalne bakterie kwasu mlekowego: Limosilactobacillus fermentum CECT5716. Metafolin jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy.