O przedmiocie

HiPP Comfort to specjalna żywność dla niemowląt w pierwszych tygodniach i miesiącach życia. Ma ona właściwość rozluźniania i regulacji stolca. Zawiera naturalne bakterie kwasu mlekowego pochodzące pierwotnie z mleka matki. Zawiera mniejsza ilość laktozy, białko podzielone na małe fragmenty, a struktura tłuszczu jest szczególnie zbliżona do kwasów tłuszczowych zawartych w mleku matki. Produkt zawiera również wszystkie ważne składniki odżywcze.

Produkt ma niską zawartość alergenów i dlatego polecany jest również dla niemowląt zagrożonych alergią.

Przygotowanie: zagotować wodę do temperatury 100°C i ostudzić ją do około 40°C. Wlać odpowiednią ilość wody do butelki, wsypać HiPP Comfort do środka, dobrze zamknąć butelkę i energicznie wstrząsnąć. Przed podaniem należy jeszcze raz sprawdzić, czy pokarm ma odpowiednią temperaturę do podania dziecku.

Zalecone dawkowanie: uwaga: ilość i częstotliwość picia może się różnić w zależności od osoby; Twoje dziecko niekoniecznie musi wypić całą butelkę. Do odmierzenia odpowiedniej ilości proszku należy używać tylko dołączonej do mleka miarki! Od 1 do 2 tygodnia HiPP zaleca mieszanie 60 ml przegotowanej wody z 2 miarkami proszku. Od tego momentu co 14 dni należy dolewać 30 ml przegotowanej wody i dodać do niej miarkę proszku. Czyli od 3 do 4 tygodnia 90 ml wody i 3 miarki proszku itp. Od 6 miesiąca HiPP zaleca 210 ml przegotowanej wody z 7 miarkami proszku.

Wskazówka: ważne informacje znajdują się w dwóch poniższych zakładkach oraz w pliku PDF!

Marki:HiPPZalecenie dotyczące wieku:od urodzenia Pochodzenie:NiemcyMoże zawierać śladowe ilości:D - ryby, G - mleko Uwaga dotycząca przechowywania:Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni

Składniki

  • laktoza

  • maltodekstryna

  • oleje roślinne

    • olej palmowy [1]

    • olej rzepakowy

    • olej słonecznikowy

  • skrobia

  • palmitynian beta

    • olej palmowy

    • olej słonecznikowy

  • hydrolizowane białko serwatkowe

  • galaktooligosacharydy z laktozy

  • ortofosforany wapnia

  • Estry kwasu cytrynowego mono- i diglicerydów kwasów tłuszczowych (472 c) [2]

  • chlorek potasu

  • olej rybny

  • cholina

  • Olej Mortierella alpina

  • L-fenyloalanina

  • L-tyrozyna

  • wodorotlenek potasu

  • chlorek magnezu

  • cytrynian sody

  • wodorotlenek sodu

  • L-arginina

  • selenin sodu

  • L-tryptofan

  • Calciumcarbonat

  • L-histydyna

  • siarczan cynku

  • chlorek wapnia

  • inozytol

  • jodan potasu

  • siarczan żelaza

  • L-karnityna

  • witamina e

  • kwas pantotenowy

  • kultury kwasu mlekowego

    • Limosilactobacillus fermentum hereditum®

  • niacyna

  • siarczan miedzi

  • witamina B1 (tiamina)

  • witamina A

  • witamina B2

  • siarczan manganu

  • Witamina B6 (pirydoksyna)

  • Metafolin® (Calcium-L-methylfolat) (3) (L-metylofolian wapnia)

  • witamina K

  • biotyna

  • Witamina D

  • witamina B12 (kobalamina)

  1. Ze zrównoważonej uprawy

  2. emulgator

Może zawierać śladowe ilości ryb, produktów rybnych, mleka i produktów mlecznych. Palmitynian beta to specjalnie ustrukturyzowany tłuszcz na bazie mleka matki. Naturalne bakterie kwasu mlekowego: Limosilactobacillus fermentum CECT5716. Metafolin jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy.

Stan Nowy
Marka Hipp
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 085826c0-63e2-4b3d-a70e-64b512cbb9cd

Podobne wyszukiwania