Informacje o tym produkcie
Do użytku wewnątrz i na zewnątrz. Niezależnie od tego, czy w ogrodzie na grillu lub w domu na kuchence lub w piekarniku – płyta grillowa może być używana do grillowania i smażenia niezależnie od pogody.
Optymalna dystrybucja ciepła zapewnia optymalne rezultaty grillowania i smażenia. Oprócz soczystych burgerów i grillowanych warzyw powierzchnia nadaje się również jako grill Plancha lub płyta grillowa Teppanyaki.
Gładka i prążkowana strona. Płyta jest dwustronna i posiada po gładkiej stronie powierzchnię zbierającą tłuszcz. Nadaje się do wielu różnych potraw i sposobów przygotowywania.
Już wypalone. Płyta żeliwna jest wstępnie pokryta olejem roślinnym, który uszczelnia materiał o otwartych porach. Dzięki temu zmniejsza się ryzyko przywierania lub przypalania żywności.
Czyszczenie wodą. Płyty nie należy myć w zmywarce do naczyń, ponieważ może to spowodować zniszczenie istniejącej uszczelki. Wystarczy spłukać wodą.