O przedmiocie

Witam,

Przygotowuję jogurty na mleku kozim, które nie śmierdzi kozą jak to jest w większości produktów kozich.

Nie jestem wychowana na mleku kozim lecz krowim i zapach mleka koziego, ser, jogurt czy inny kozi produkt nie przechodził przez moje kubki smakowe. Wypróbowałam te ekologiczne ze sklepów ze zdrową żywnością i te od gospodarzy! Wszystkie lądowały w koszu!

Jogurt jest przygotowywany na specyficznych bakteriach jogurtowych NARINE.

5 litrów to 30 małych jogurtów sklepowych po 150 ml. Koszt ok. 210 zł w sklepie.

Mleko kozie pochodzi ze sprawdzonego, zaufanego Gospodarstwa Koziego położonego na terenie Parku Krajobrazowego Doliny Bystrzycy.

Kozy żywione są w sposób ekologiczny. Łąki i pastwiska gospodarstwa są wpisane do programu rolno-środowiskowego UE ekologicznych użytków zielonych pozostających pod nadzorem

5 litrów mi wystarcza na ok. 17 dni.

Dodaję do tego nasionka chia i zostawiam na całą noc. Rano jest pyszny jogurt z strzelającymi kuleczkami. Dodaję do tego syrop buraczany (melasę), można dodać kakao. Pycha:-)

Można też tego jogurtu używać do zabielenia zupy na talerzu lub do sosu do sałatki warzywnej - ja tak stosuję. Dodaję do smoothie.

Mniejsze ilości, jak np. przygotowanie 1 litra jogurtu, nie opłaca się, ze względu na to, że musi być utrzymana przez 12 -16 godzin stała temperatura ok. 40 stopni inaczej bakterie NARINE się nie namnożą. Są to SPECYFICZNE bakterie i wymagają specjalnych warunków przygotowania!

Przygotowuję jogurty w dehydratorze, który pobiera prąd przez 12 -16 godzin.

Warto stosować bakterie Narine bo są bardzo skuteczne, o czym można poczytać w internecie. Ja do tej pory nie spotkałam skuteczniejszych. Bakterie Narine to nie są zwykłe bakterie jogurtowe, które występują w jogurtach sklepowych! Te sklepowe namnażane są zaledwie parę godzin i dlatego zawsze w składzie mają zagęszczacz. Poza tym jaki gatunek bakterii jest w tych jogurtach sklepowych. Każda prawdziwa bakteria ma nadany swój nr.

Do wyboru mają Państwo 2 rodzaje jogurtu:

  • Narum jogurt NARINE,

  • MATSUN jogurt NARINE.

Jogurt Matsun jak podaje producent to fermentowany napój mleczny, na bazie naturalnego bukietu bakterii probiotycznych Lactobacterium mazuni "Karine" Str.2. Matsun jest znany i stosowany w tradycji armeńskiej od ok. 5 tysięcy lat.

Każdy Japończyk spożywa tego typu jogurt jak Matsun codziennie.
Matsun jogurt jest to ormiański tradycyjny produkt używany do wielu potraw takich jak: desery, napoje, naleśniki, zupy, sosy, ciasto na pierogi czy pieczywo.

Natomiast jogurt Narum Narine to fermentowany napój mleczny na bazie bakterii Lactobacillus acidophilus Er-2 317/402 Narine.


Czas oczekiwania orientacyjny 7 dni. Produkt na zamówienie.

Przedpłata 50 zł.

Cena za 5000 ml (5 litrów) 200 zł.

Stan Nowy
Marka bez marki
Nazwa handlowa NARINE
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: e83b346a-40e6-4324-b497-286d212640bf