Najwyższej jakości naturalny kawior z łososia Keta z dzikiego połowu (Oncorhynchus keta). Keta jest największą z ryb łososiowych i dla tego ma największe ziarenka kawioru.
Kawior ten to najwyżej jakości produkt o unikalnym smaku, naturalny, bogaty w wiele ważnych witamin: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6, B9 i B12), witamina D i E oraz soli mineralnych - cynk, fosfor, jod, magnez, potas, sód, wapń i żelazo, które mają istotny wpływ na organizm.
Naturalne antyoksydanty, tj. witamina A, witamina E i cynk, które obecne są w kawiorze, również działają ochronnie na układ nerwowy, hamują procesy starzenia się organizmu czy zapobiegają powstawaniu nowotworów. Pomagają one złagodzić stres oraz napięcie, a także skutecznie poprawiają nastrój.
W składzie kawioru znajduje się także łatwo przyswajalne białko, kwas foliowy i lecytyna, co skutecznie obniżają ryzyko powstawania zakrzepów, rozwoju chorób serca oraz znacznie poprawia krążenie krwi.
Nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają metabolizm, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi oraz przyspieszają oczyszczanie wątroby z zalegających toksyn.
Kawior podaje się schłodzony na pieczywie, blinach, naleśnikach czy jajkach. Najlepszym dodatkiem do czerwonego kawioru jest wytrawne białe wino..
Skład: ikra łososiowatych ryb Keta, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy.
Złowiono w Oceanie Spokojnym.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 656 kJ / 157 kcal, tłuszcz 8,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,45 g, węglowodany 1,1 g, w tym cukry 0,2 g, białko 19,8 g, sól 2,1 g.
Producent: Lemberg, Berlin
Masa netto: 100 g
Najlepiej spożyć przed: : 08.06.2025