Kwas chlebowy dosładzany wyłącznie polskim miodem z kotliny Kłodzkiej, niepasteryzowany. Zrobiony z pieczywa żytniego razowego. Bogaty w bakterie probiotyczne.
Vitafit to mała manufaktura pieczywa i kwasów chlebowych, działająca jako rolniczy handel detaliczny. Kwasy chlebowe wytwarzamy wyłącznie na swoim pieczywie bez polepszaczy i na naturalnym zakwasie. Są to rzemieślnicze napoje niepasteryzowane. Dzięki naturalnemu procesowi wytwarzania kwasów uzyskujemy nie tylko smaczny i oryginalny napój, ale również taki który zawiera szereg właściwości zdrowotnych. Nasze kwasy chlebowe bogate są w bakterie probiotyczne (bakterie kwasu mlekowego), witaminy z grupy B, C oraz składniki mineralne takie jak m.in. selen i cynk. W swojej ofercie mamy kwasy: niedosładzane, słodkie, dosładzane wyłącznie miodem oraz kwasy chlebowe na pieczywie gryczanym. Jest to produkt unikatowy na rynku, cieszący się dużym zainteresowaniem oraz wpływający bardzo korzystnie na funkcjonowanie naszego organizmu. Nasze kwasy chlebowe zdobyły wiele nagród, są również objęte logiem Produkt Polski. Kwasy chlebowe oferujemy w butelkach szklanych (450 ml), jak i w kegach (25 l, 30 l i 50 l) w 6 smakach: