Zawartość: liofilizowane owoce JAGODY KAMCZACKIEJ 100%, z upraw ekologicznych, całe owoce, 15 g , bez cukru, bez polepszaczy, bez konserwantów, bez barwników. Produkt całkowicie naturalny.
100 g liofilizatu otrzymuje się z 1,2 kg świeżych owoców zrywanych i selekcjonowanych ręcznie.
Plantacja prowadzona bez chemii, pod kontrolą jednostki certyfikującej produkcję ekologiczną.
Liofilizat jagody kamczackiej zachowuje ok. 90% minerałów i witamin zawartych w surowych owocach.
Jagoda kamczacka – owoc wiecznej młodości! Owoc najbogatszy pośród owoców w antyoksydanty, związki fenolowe wit. A, C, B oraz w minerały, głównie: potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo, jod, miedź. Zdrowa przekąska dla świadomych konsumentów!
Działanie wzmacniające, antyseptyczne i odtruwające. Wspomaga ochronę przed cukrzycą, chorobami układu krążenia, anemią; spowalnia rozwój jaskry, pomocna w chorobach układu pokarmowego oraz w zakażeniach bakteryjnych. Związki obecne w jagodzie kamczackiej mają również znaczenie w profilaktyce antynowotworowej. Owoce są soczyste i smaczne; mają słodko-kwaśny smak z wyczuwalną goryczką, lekko wytrawne.