OPIS
⭐⭐Moya Matcha Luksusowa ceremonialna japońska zielona herbata BIO 30g⭐⭐
⭐⭐CO WYRÓŻNIA NASZ PRODUKT⭐⭐
1✔️Najwyższa jakość, dzięki starannej selekcji liści herbaty z pierwszego zbioru oraz tradycyjnemu, czasochłonnemu procesowi produkcji.
2.✔️ Bogactwo antyoksydantów, w tym katechin, L-teaniny oraz przeciwutleniaczy, które wspierają zdrowie i dobre samopoczucie.
3.✔️ Wyjątkowy smak umami, kremowa konsystencja i głęboki, zielony kolor – rezultat kunsztu japońskich plantatorów.
4.✔️ Naturalne pochodzenie i ekologiczny certyfikat gwarantujący całkowity brak pestycydów i sztucznych dodatków.
⭐PRAWDZIWE ARCYDZIEŁO NATURY I KULTURY JAPOŃSKIEJ⭐
Moya Matcha Luksusowa to prawdziwy skarb wśród zielonych herbat. Pozyskiwana z największą starannością, stanowi rezultat wielowiekowej tradycji i kunsztu japońskich plantatorów herbaty. Każda porcja tego wyjątkowego produktu niesie ze sobą niezwykłą harmonię smaków i aromatów, będącą owocem mistrzostwa połączonego z szacunkiem dla naturalnego środowiska.
➡️Moya Matcha Tradycyjna posiada intensywnie zieloną barwą, dobrze zbalansowany gorzko-słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Idealnie pasuje do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie i koktajli. Pozyskuje się ją z wyłącznie pierwszego i drugiego zbioru świeżych liści krzewów, które dojrzewają pod specjalnymi przeciwsłonecznymi osłonami. Dzięki temu zabiegowi liście uzyskują wyższą zawartość chlorofilu i l-teaniny oraz nabierają intensywnego zielonego koloru. Zaraz po zebraniu, liście są delikatnie parowane, suszone i ścierane na drobny proszek po oddzieleniu liści od łodyg. Cały proces produkcji matchy w Uji jest niezwykle czasochłonny a każda partia liści jest starannie sprawdzana.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
✅Do przygotowywania herbaty matcha w sposób tradycyjny potrzebne są: czarka, chasen oraz łyżeczka chashaku. Wsyp dwie łyżeczki matchy (1,5 g) do czarki, zalej 100 ml gorącej wody (80 °C) i intensywnie mieszaj chasenem. Wykonuj ruchy przypominające literę M aż do powstania gęstej piany, następnie dolej więcej wody wedle uznania. Zajmuje to niecałe 30 sekund.
✅Przygotowanie matchy spieniaczem do MLEKA to jeszcze prostsza metoda. Do kubka lub szklanki wsyp 1 zwykłą łyżeczkę matchy (1,5 g), wlej niewielką ilość (100 ml) gorącej wody (80 °C) i dokładnie wymieszaj. Dolej wody według uznania. 1 łyżeczka starcza zazwyczaj na 200 - 250 ml matchy. Zamiast wody do matchy możesz również dodać też sok lub mleko.
✅ Matcha nadaje się do przygotowania w shakerze na ciepło i na zimno. Wystarczy wsypać porcję herbaty matcha do środka, dokładnie zakręcić i kilka razy energicznie wstrząsnąć. Możesz to zrobić nawet w butelce z wodą mineralną!
✅ Przygotowanie matcha latte: Zmieszaj łyżeczkę matchy z niewielką ilością gorącej wody. Dodaj gorące spienione MLEKO (roślinne lub krowie). Matcha latte możesz dosłodzić łyżeczką miodu, syropu klonowego bądź syropu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
-Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.