O przedmiocie

Dzień dobry,

Tym razem oferujemy panstwu;

MAŚLANKA NATURALNA 250 ml

Która jest Produktem ubocznym wytwarzanych przez nas masełek, z mleka prosto od krowy.

Jest to produkt typu SUPER FOOD, bez dodatków i modyfikacji.

Nasz maślanka jest w takim stanie jak powstaje podczas produkcji masła, Bez dodatków od razu jest butelkowana i schładzana.

W naszej maślance nie ma nic oprócz produktu który powstaje w procesie produkcji masła.

Troszkę Wiedzy Od lekarzy!

Na co jest dobra maślanka? Wartości odżywcze i właściwości maślanki

Maślanka stanowi bardzo dobre źródło wapnia oraz fosforu, czyli składników uczestniczących w mineralizacji kości i zębów. Spożywanie maślanki i innych produktów mlecznych wiąże się z profilaktyką chorób kości takich jak osteoporoza. Ponadto zarówno wapń, jak i fosfor biorą udział w przewodzeniu bodźców nerwowych. Wapń jest niezbędny do prawidłowej pracy serca oraz układu naczyniowego. Ma znaczenie w obniżaniu ciśnienia krwi. Jego odpowiednia ilość w diecie powiązana jest z zapobieganiem chorobom takim jak otyłość, cukrzyca typu II, niektóre nowotwory (m.in. jelita grubego, prostaty, sutka).

Spożywanie maślanki może wiązać się z obniżeniem poziomu cholesterolu we krwi. Działanie to tłumaczy się stosunkowo wysoką zawartością fosfolipidów, które ingerują w szlak syntezy cholesterolu i we wchłanianie w jelitach, dzięki czemu wpływają na obniżenie jego poziomu we krwi. Ponadto przy produkcji maślanki wykorzystywane są bakterie takie jak Lactococcus lactis, które mogą wiązać się z korzystnym wpływem na zdrowie, poprawą odporności.

Zapraszam do zapoznania się z naszymi innymi ogłoszeniami z serami i Kefiry, Jogurty, serwatka, i wiele innych

Przykładowy Przepis na wykorzystanie;

Zdrowe przepisy z wykorzystaniem maślanki

Dla przykładu Maślanka truskawkowa

Składniki:

Maślanka naturalna, 1 szklanka

Truskawki, 2 garści

Płatki migdałów, 1 łyżka

Mięta, 2-3 listki

Sposób przygotowania:

Truskawki umyć, odszypułkować. Maślankę i truskawki zblendować. Przed podaniem udekorować płatkami migdałów oraz listkami świeżej mięty.

Kolejny przykład, Racuchy z jabłkiem

Składniki:

Jabłko, 1 sztuka

Maślanka naturalna, 1/4 szklanki

Mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000, 1/2 szklanki

Mleko, 1/4, szklanki

Olej rzepakowy, 1 łyżeczka

Siemię lniane, 1 łyżka

Soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki

Woda, 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Siemię lniane zalać wrzącą wodą i poczekać, aż napęcznieje. Maślankę, mleko, mąkę, sodę i siemię wymieszać. Jabłko umyć, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce, a następnie dodać do masy. Na patelni rozgrzać olej, smażyć racuchy z obu stron do uzyskania złotego koloru.

Stan Nowy
Produkt nie zawiera soi, oleju palmowego, glutenu, pestek, tłuszczy trans (utwardzanych), pszenicy, jajek, konserwantów, barwników, drożdży, GMO, orzechów
Marka bez marki
Cechy dodatkowe superfood, niesiarkowane, niski indeks glikemiczny, odpowiednie dla diety ketogenicznej, niskodrażniące, ekologiczne, produkt chłodniczy
Stan opakowania oryginalne
Nazwa handlowa Maślanka Naturalna
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 0.300 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 75cc88dd-dad7-4c4d-8552-c7e84325f658