Formujące bębny do formowania różnych rodzajów pierogów
(w podstawowej konfiguracji – jeden zestaw formujących bębnów, czyli dwie sztuki).
• Regulowana wydajność.
• Panel sterowania dotykowy z nowoczesnym oprogramowaniem sterującym.
• Minimalne odpady ciasta i możliwość jego ponownego wykorzystania.
• Elementy stykające się z produktem wykonane są z materiałów dopuszczonych do użytku w przemyśle spożywczym, łatwe do demontażu i mycia.
• Ergonomiczne rozmieszczenie elementów sterujących i pojemników załadowczych.
• Wykorzystanie wyłącznie wysokiej jakości napędów z przetwornicami częstotliwości.
Przy stabilnych parametrach surowca (ciasto, farsz) automat do pierogów formuje pierogi w proporcjach farsz/ciasto od 60/40% do 40/60%, brzegi są dobrze zaciśnięte, farsz nie wystaje, a powierzchnia jest sucha i gładka.
• Pompa do podawania farszu „SPSz” (SIGNAL-PAK) zamontowana jest na wspólnej ramie z automatem.
• Prędkość wałkowania ciasta synchronizowana jest czujnikiem naprężenia.
• Obudowa ze stali nierdzewnej, wodoodporna.
• Zastosowano smarowanie karterowe przekładni zębatych.
• Osłona ochronna z systemem nadmuchu pasków ciasta (dla miękkich receptur).