Orzechowe gofry z niskim IG, idealne dla osób które ograniczają spożycie węglowodanów. Gofry po wypieczeniu maja jedynie 5 g węgli w 100 g produktu. Mieszanka stworzona z masła orzechowego oraz mąk naturalnie bezglutenowych. Szybki i łatwy sposób na przygotowanie apetycznego śniadania lub deseru.
Gofry niski IG na bazie orzechów, bez zbóż, bez nabiału i dodatku cukru 220g z których przygotujesz 6 porcji. W opakowaniu znajdziesz mieszankę mąk oraz dodatkowy woreczek wypełniony olejem kokosowym.
Składniki: miazga z orzechów arachidowych, olej kokosowy, mąka z orzechów włoskich, erytrytol, mąka łubinowa, substancja spulchniająca (soda oczyszczona), naturalny aromat waniliowy, sól himalajska różowa.
Dodatkowo będziesz potrzebować: 2 jaja, łyżkę octu lub soku z cytryny/ limonki i 70 ml wody
Wartości odżywcze w 100g / w porcji 55g:
Wartość energetyczna: 1433 kJ (344 kcal) / 788 kJ (189 kcal)
Tłuszcz: 28g / 16g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g / 7g
Węglowodany: 10g / 5g
w tym cukry: 2,3g / 1g
w tym poliole: 6g / 3g
Błonnik: 3,5g / 2g
Białko: 15g / 9g
Sól: 0,6g / 0,3g