O przedmiocie

Milani to włoski producent kawy z segmentu Premium. Najwyższa jakość, rodzinne tradycje i niepowtarzalny smak włoskiego espresso.
Caffe Milani selekcjonuje najlepsze ziarna Arabiki z wyselekcjonowanych upraw. Do każdego ziarna podchodzimy indywidualnie tworząc niepowtarzalny smak.

BRAZIL SANTOS CEREJA MADURA rośnie w południowej części Minao Gerais na wysokości 900-1000m.n.p.m. Jest łagodna w smaku. Brak kwasowości pozwala zadowolić osoby, które szukają mniej intensywnego aromatu.

ETHIOPIA SIDAMO, rośnie na wysokości 2000 m.n.p.m i jest jedną z najrzadszych odmian Arabiki w Etiopii. Jej pełny aromat, mocny zapach i lekko ostry smak daje poczuć nutę rumu, czekolady czy tropikalnych owoców. Kawa ta co jest rzadko spotykane nie posiada kwasowości – idealnie smakuje z rana aby naładować akumulatory na cały dzień.

GUATEMALA GENUINE ANTIGUA jest najpopularniejszym rodzajem kawy w Centralnej Ameryce. Jej nazwa pochodzi od regionu gdzie rośnie na wysokości 1500/1800 m.n.p.m. Całość uprawy jest wykonywana ręcznie przy użyciu tradycyjnych metod. Jej smak nasuwa bogaty wachlarz aromatów, słodkość, kwasowość. Wszystkie te elementy tworzą jedną i niepowtarzalną harmonię. Delikatny zapach idealnie pasuję do porannej lub popołudniowej kawy.

PLANTACJA PAPUA ESTATE jest dość młodym odkryciem. Działa zaledwie od kilku dekad. Kawa jest tu produkowana na małych polach, gdzie wiele z nich położona jest w lasach na wysokości 1300/1500 m.n.p.m. Ten gatunek daje idealny balans i lekko owocowy aromat. Producenci kawy twierdzą: „Jeśli nigdy nie próbowałeś kawy z wyspy Papua – tzn. że jeszcze nie byłeś w raju”. Być może dlatego symbolem wyspy jest rajski ptak.

***

1 opakowanie zawiera 12 kapsułek kompatybilnych z ekspresami Nespresso. Razem otrzymują Państwo 60szt kapsułek.

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 51e5b2c8-1bac-4e50-869f-ce7965544e9c

Podobne wyszukiwania