FlexUp – kolagen do picia
FlexUp tosuplement diety z hydrolizatem kolagenu wołowego, witaminami i minerałami. Kolagen to najważniejsze białko w organizmie. Suplementowany razem z innymi składnikami wspierającymi regenerację tkanek, chroni stawy i ścięgna – elementy anatomiczne szczególnie narażone na kontuzje i przeciążenia u osób aktywnych fizycznie.
Suplement diety FlexUP zawiera cenny profil aminokwasowypochodzenia zwierzęcego, przekładający się na dużą ilość kolagenu, z którego zbudowane są również ludzkie stawy i ścięgna.
Kolagen do picia FlexUp został wzbogacony glukozaminą, chondroityną, kwasem hialuronowym, 7 witaminami i składnikami mineralnymi. Jego bogaty skład, wartość odżywcza i działanie sprawiają, że FlexUp to najlepszy kolagen do picia dla osób aktywnych fizycznie, dbających o zdrowie narządu ruchu, borykających się ze spowolnieniem regeneracji tkanek, bólami stawów i po kontuzjach.
Skoncentrowana formuła suplementu diety FlexUp sprawia, że wystarcza na bardzo długo. Jedno opakowanie zawiera aż 400 g proszku, zapewniając ponad 12-tygodniową suplementację.
Kolagen w proszku do picia można łatwo i wygodnie przechowywać. Zamknięty w szczelnym pojemniku FlexUp można zabrać ze sobą w podróż lub do pracy, nie zapominając o regularnym stosowaniu.
Kolagen – na co pomaga?
Hydrolizat kolagenuto główny składnik odżywczy preparatu FlexUp, który charakteryzuje się wysoką wchłanialnością. Jego obecność jest odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie klientów – sportowców, osób regularnie trenujących, przygotowujących się do zawodów, aktywnych i pracujących.Suplementacja kolagenu wspomaga regenerację kostną, zwiększa mobilność stawów, chroni stawy i chrząstki, wpływa korzystnie na elastyczność ścięgien.
Ponadto kolagen do picia poprawia wygląd skóry, paznokci i włosów, które stają się lśniące, mocne i nie wypadają).
Dlaczego warto zadbać o suplementacje kolagenem?
Intensywne ćwiczenia fizyczne i regularny trening skracają czas niezbędny stawom i chrząstkom do ich regeneracji. Pojawiający się ból uniemożliwia prawidłowe chodzenie (pionizację ciała). Utykanie i zmniejszenie ruchomości jednego stawu wpływa niekorzystnie na mobilność innych części ciała – kręgosłupa, bioder. Suplementy na stawy i ścięgna przyspieszają ich zdrowienie: profilaktycznie chronią przed uszkodzeniami stawów i redukcją chrząstek.
Kolagen na stawy
Kolagen jest jednym z najważniejszych białek w organizmie i głównym składnikiem tkanki łącznej. To ten rodzaj białka, który w organizmie ludzkim występuje najliczniej. Jego włóknista struktura sprawia, że tkanki są mocne, sprężyste i odporne na rozciąganie.
Naturalne procesy starzenia się organizmu czy regularny wysiłek fizyczny sprawiają, że stawy potrzebują dodatkowego wsparcia. Zhydrolizowany kolagen to gotowerozwiązanie na zwiększenie ruchomości stawów i przyspieszenie ich odnowy.
Kolagen z kwasem hialuronowym
Osoby narażone na kontuzje – w tym sportowcy – sięgają po niesteroidowe leki przeciwzapalne w przeciwdziałaniu bólu stawów. Wiele dyscyplin sportowych wiąże się z uszkodzeniami np. stawu kolanowego w wyniku braku ich stabilizacji i amortyzacji. Suplementy przyspieszające regenerację stawów i ścięgien są nieocenioną pomocą w walce z bólami narządu ruchu.
W składzie suplementu diety FlexUp obok hydrolizatu kolagenu znajdują się inne, aktywne związki chroniące tkankę chrzęstną, ścięgna i więzadła:
· kwas hialuronowy
· glukozamina
· chondroityna
Kwas hialuronowy to główny składnik mazi stawowej i podobnie jak chondroityna, chroni zdrowie stawów. Synergiczne działanie kwasu hialuronowego i glukozaminy wpływa na zwiększenie produkcji tego pierwszego. Kwas hialuronowy wiąże wodę, dzięki czemu stawy są odżywione i dobrze „naoliwione”.
Tabela składu FlexUp o smaku malinowym
Składniki: Hydrolizat kolagenu (pochodzenie wołowe), maltodekstryna, diglicynian cynku, witamina C (kwas L-askorbinowy), aromat: malinowy, substancja barwiąca: czerwień buraczana, węglan wapnia- OVOCET®, N-acetylocysteina, siarczan D-glukozaminy (ze skorupiaków), siarczan chondroityny, kwas hialuronowy, substancja słodząca: sukraloza, witamina B3 (kwas nikotynowy), witamina E (octan D-alfa-tokoferylu), witamina B5 (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (fosforan pirydoksalu), witamina B1 (monoazotan tiaminy), kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy).
Wartość odżywcza
w 100 g
w 1 porcji (4 g)
% RWS
Wartość energetyczna
1629,5 kJ (389,2 kcal)
85,4 kJ (20,4 kcal)
Tłuszcz
0,1 g
< 0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
< 0,1 g
< 0,1 g
Węglowodany
37,5 g
1,5 g
- w tym Cukier
< 1 g
< 0,1 g
Białko
59,8 g
2,4 g
Sól
0,5 g
< 0,1 g
Hydrolizat kolagenu
60 g
2,4 g
Siarczan glukozaminy
750 mg
30 mg
Siarczan chondroityny
600 mg
24 mg
Witamina E
60 mg
2,4 mg
20
Witamina C
2 g
80 mg
100
Witamina B1
5 mg
0,2 mg
20
Niacyna
80 mg
3,2 mg
20
Witamina B6
7,5 mg
0,3 mg
20
Kwas foliowy
1 mg
40 µg
20
Witamina B5
30 mg
1,2 mg
20
Cynk
125 mg
5 mg
50
Wapń
400 mg
16 mg
2
N-acetylocysteina
1 g
40 mg
Kwas hialuronowy
500 mg
20 mg
*RWS= % Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2000 kcal).
Dawkowanie
Jak stosować kolagen w proszku?
Sposób spożycia:4 g proszku (1 miarka) należy wymieszać w 100 ml wody. Najlepiej przyjmować porcję przed lub po śniadaniu
Uwagi
Ważne informacje:
· nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia
· produkt przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 5-25 ° C w miejscu niedostępnym dla dzieci
· chronić produkt przed światłem
· produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety
· zalecany jest zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób żywienia