O przedmiocie

Opis produktu

Japoński nóż szefa kuchni zwany również Gyuto jest niezastąpionym najbardziej uniwersalnym nożem, świetnie nadającym się do cięcia, siekania, krojenia w plasterki czy kostki. Dzięki optymalnej wadze i świetnemu wyważeniu sprawdza się również przy cięższym pracach jak krojenie twardych warzyw czy porcjowanie mięsa. Szerokie ostrze można dodatkowo wykorzystać do skrobania oraz przenoszenia przygotowanych składników z deski na patelnię czy do garnka.

Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pięlegnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI.

Cechy produktu

  • ostrze: stal damasceńska

  • 32 warstwy stali skuwanej na gorąco

  • twardość 59-61 HRC

  • ostrze zdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem

  • bardzo wysoka ostrość noża

  • wygodna rękojeść wykonana z twardego drewna pakka

  • długość całkowita: 37 cm

  • waga: 250 g

  • należy myć ręcznie

Parametry produktu

Kod produktu:

K-88024

Twardość w skali Rockwella:

59-60 HRC

Marka:

Kasumi

Materiał:

stal damasceńska

Linia:

Damascus

Kraj produkcji:

Japonia

Długość (cm):

24

Stan Nowy
Linia DAMASCUS
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: ecb4a5d0-7d78-406c-ba8a-1aec792c58db

Podobne wyszukiwania