O przedmiocie

Opis produktu

Nóż Santoku posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Nóż Santoku świetnie sprawdzi się podczas krojenia w cienkie plasterki mięsa i ryb.

Cechy produktu

  • ostrze: stal wysokowęglowa

  • twardość 59-60 Rocwell

  • kute na gorąco pod naciskiem 300 ton

  • stal wzmocniona poprzez młotkowanie

  • wzór młotkowania sprawia, że krojone produkty nie przywierają do boków ostrza

  • metal nietoksyczny

  • odporny na korozję i ścieranie

  • nie absorbuje zapachów

  • nie wywołuje alergii

  • rękojeść: żywica poliacetylanowa, lekka, wytrzymała, higieniczna

  • dobrze dopasowuje się do kształtu dłoni

  • długość całkowita: 25 cm

  • waga: 110 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-74013

Twardość w skali Rockwella:

59-60 HRC

Marka:

Kasumi

Materiał:

stal wysokowęglowa

Linia:

VG 10 HM

Kraj produkcji:

Japonia

Długość (cm):

13

Stan Nowy
Linia VG-10
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 9c415ac5-7d61-4d45-85b3-b94590ae27d6

Podobne wyszukiwania