O przedmiocie

Nowy nóż kuchenny Santoku , uniwersalny wielozadaniowy nóż wywodzący się z kuchni Japońskiej , wykonany z Japońskiej stali VG10 damascańskiej , nierdzewnej , marki SUNNECKO seria Classic .

Ostrze ze stali damascańskiej , budowa :

- rdzeń ze stali VG10 nierdzwenej bardzo twardej , 1 warstwa ,

- oraz 2 okładziny z 33 warstw każda , ze stali damasceńskiej , wysokowęglowej nierdzewnej ,

Jest to technika zapożyczona z najlepszych japońskich mieczy ( katana , wakizashi ) gdzie super-twady rdzeń jest po bokach wzmacniany sprężystym laminatem .

- twardość krawędzi tnącej wynosi 60G HRC +/- 1 HRC .

Ergonomiczna rękojeść z laminatu G10 , ostrze i metalowa część rękojeści , są wykute jako jeden element , dlatego są odporne na zabrudzenia .

Nóż jest wykonany przez Sunnecko producenta noży kuchennych .

Ostrze ma szlif wypukły  ale o drobnym profilu , dzięki temu jest wytrzymałe i tnie jak brzytwa ( dosłownie ) . ostrzone pod kątem 15 stopni , posiada wgłębienia , zapobiegające przywieraniu ,

Rękojeść : laminat G10 , pin mozaika ,

Wymiary przybliżone :
Długość całkowita - 30,5 cm
Długość ostrza - 17,8 cm
Rękojeść - 12,7 cm
Waga - 243 gr

Uwagi :
-  Nóż jest dostarczany w eleganckim pudełku .
-  Wysyłka z Polski .

!!! Nie nadaje się do cięcia lodu , zamarzniętych potraw , kości . Nie zaleca się do mycia w zmywarce !!!

Stan Nowy
Marka inna
Przeznaczenie szefa kuchni
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: a5058318-22a6-413b-9a9a-2aa3917bdf91

Podobne wyszukiwania