O przedmiocie

Opis produktu

Sashimi zwane także yanagiba to specjalistyczne jednostronnie ostrzone noże dedykowane do ryb. Po mimo dużych rozmiarów, nóż zapewnia niezwykłą precyzję cięcia. Świetnie sprawdzi się zarówno przy porcjowaniu jak i oskórowywaniu. Należy pamiętać, że ze względu na specyficzny kształt ostrza- mogą się nim posługiwać jedynie osoby praworęczne. Aby zachować legendarną ostrość i nie uszkodzić bardzo cienkiego ostrza- zaleca się aby unikać siekania lub krojenia twardych produktów.

Linia TORA stworzona została z myślą o użytkownikach ropoczynających swoją przygodę z fascynującym światem japońskich noży. Jak zawsze w przypadku produktów KASUMI odznaczają się bezkompromisowym podejściem do jakości gwarantowanym kunsztem japońskich mistrzów, jednocześnie ich cena czyni je dostępnymi dla początkujących użytkowników.

Cechy produktu

  • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla)

  • twardość 58/59 HRC

  • metal nietoksyczny

  • odporny na korozję i ścieranie

  • nie absorbuje zapachów

  • nie wywołuje alergii

  • najwyższa ostrość

  • rękojeść: drewno z magnolii, pokryte czarną żywicą epoksydową, kształt ośmiokątny

  • polipropylenowa obręcz wzmacniająca połączenie uchwytu z ostrzem

  • doskonała przyczepność do dłoni i pewność ruchów podczas krojenia

  • ostrzony jednostronnie

  • dedykowany tylko dla osób praworęcznych

  • całkowita długość: 37,5 cm

  • waga: 140 g

  • zalecane mycie ręczne

Parametry produktu

Kod produktu:

K-36848

Twardość w skali Rockwella:

58-59 HRC

Marka:

Kasumi

Linia:

Tora

Długość (cm):

24

Stan Nowy
Linia TORA
Marka Kasumi
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 0a077ac0-0d0f-42b7-95f0-5dfc6a2b57a3

Podobne wyszukiwania