O przedmiocie

Żywy ocet jabłkowo-lawendowy.

Mój ocet powstaje w kilkumiesięcznym procesie fermentacji alkoholowej, a następnie fermentacji octowej. Proces ten nie jest sztucznie przyspieszany, dlatego też kwasowość octu jest mniejsza niż spirytusowego, a jego aktywność biologiczna – wyższa.

Moje octy nie są pasteryzowane są to octy całkowicie surowe, dzięki czemu zachowują wszystkie składniki odżywcze, zdrowe bakterie i świeży smak. Ponadto są one naturalnie mętne, niefiltrowane. Znajdują się w nich zarówno aktywny osad, jak i rozpuszczalne frakcje błonnika m.in. pektyny, gumy, śluzy i beta glukan. Wszystko to świadczy o jakości oraz jest gwarancją właściwości octu naturalnie fermentowanego.

Większość octów owocowych, które można znaleźć w sklepach spożywczych, jest mocno filtrowana i pasteryzowana. Procesy te zabijają wszystkie występujące w occie mikroorganizmy i pozbawiają go złożonego smaku.

Przypominam też, że octy wykonuje z najlepszej jakości surowca, bo wyłącznie z ekologicznych produktów z mojego ogrodu.

Octy mają zastosowanie kulinarne, prozdrowotne, lecznicze, kosmetyczne, użytkowe.

W mojej ofercie (na innych aukcjach) są zarówno octy owocowe:

jabłkowy

jabłkowo - różany

rabarbarowo-truskawkowy

winogronowy

gruszkowy

porzeczkowy

i owocowo-ziołowe:

jabłkowo-lawendowy

jabłkowo-tymiankowy

jabłkowo-melisowy

jabłkowo-czosnkowy (z czosnkiem niedźwiedzim)

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 8577395e-3cbb-4abb-8fe9-be423aeebd3d

Podobne wyszukiwania