O przedmiocie

OCET PIGWOWY Z CYNAMONEM I ANYŻEM 

Owoce pigwy są zasobne w liczne kwasy organiczne, pektyny, witaminy C, B1, B2, garbniki, flawonoidy, antocyjany, karotenoidy, sole mineralne - żelazo łatwo przyswajalne, potas, miedź, kobalt, mangan. Z kolei nasiona pigwy zawierają ok. 20% śluzów i nitrylozydy, głównie amigdalina.Owoce z pigwy regulują procesy trawienne i pobudzają apetyt, ułatwiają trawienie, działają wzmacniająco w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego. Pigwa stosowana jest również jako środek przeciwgorączkowy w przeziębieniu.

Zastosowanie 10 ml rano na czczo na szklankę wody. Ostrożność powinny zachować osoby cierpiące na zgagę, refluks, wrzody i stany zapalne śluzówki żołądka.

Wyrób rękodzielniczy, wykonany  tradycyjną metodą.Powstanie w butelce matki octowej lub osadu jest naturalnym zjawiskiem i świadczy o tym, że jest to ocet żywy, aktywny biologicznie, niepasteryzowany.

Stan Nowy
Rodzaj inny
Stan opakowania oryginalne
Nazwa handlowa Ocet pigwowy
Pojemność 250 ml
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: df234c8d-bf8b-4ec1-8708-7ab7f8bc54bc

Podobne wyszukiwania