O przedmiocie

Uwaga! To nie jest macerat jarzębiny w occie jabłkowym - bo taki produkt często oferowany jest jako ocet z jarzębiny. Owoce jarzębiny zalewane są gotowym octem i po kilku tygodnich, czasem zaledwie dwóch - macerat taki określa się mianem octu jarzębinowego.

W przypadku naszego produktu, jest to pełnoprawny

OCET Z OWOCÓW JARZĘBINY

z niewielkim dodatkiem octu z jabłek dla osłody naturalnej goryczki.

Owoce jarzębiny zebrane zostały tylko w naszym ogrodzie, który jest bezpieczny jako całkowicie wolny od chemicznych środków ochrony roślin. To ważne, ponieważ jarzębina kumuluje zanieczyszczenia, stąd miejsce jej pozyskania ma fundamentalne znaczenie. Ocet powstaje podczas długotwałej fermentacji, by po wielu miesiącach osiągnąć pełnię smaku, koloru, a przede wszystkim mocy i właściwości.

Jak wszystkie octy, wpływa korzystnie na florę bakteryjną jelit, wspomaga odporność i poprawia samopoczucie, ale poza tym oczywiście przenosi cenne właściwości jarzębiny, czyli bogactwo witamin, z witaminą C na czele. Wspomaga pracę wątroby, działa jako środek moczopędny i pobudza przemianę materii. Stosowany bywa też do płukania gardła.

Oczywiście sprawdzi się kulinarnie, do sosów, sałat, czy marynowania mięs, szczególnie dziczyzny.

Pojemność - 250 ml.

Nasze produkty są dziełem naszych rąk i jesteśmy z tego dumni 😊 Jeśli chcesz poznać nasz ekologiczny ogród, zobaczyć i przeczytać, jak przygotowujemy wyroby, zajrzyj na stronę na FB - Z naszego ogrodu. Zapraszamy!

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: a826b55c-9c5d-4434-adcd-31259e3a5066

Podobne wyszukiwania