OLIMP SPORT NUTRITION PRO WHEY SHAKE
Gramatura: 700g
Smak: waniliowy
PRO WHEY SHAKE to zaawansowane rozwiązanie w suplementacji wysokiej jakości źródłami białka.
Sprzyja osiągnięciu i utrzymaniu odtłuszczonej sylwetki
Wysoka zawartość aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA) oraz aminokwasów siarkowych
PRO WHEY SHAKE to zaawansowane rozwiązanie w suplementacji wysokiej jakości źródłami białka.
Kwestią nie podlegającą dyskusji jest fakt, iż ilość protein podlegających wymianie w organizmach zdrowych osób aktywnych fizycznie jest znacznie wyższa niż ta u osób nieobciążonych treningiem(i). Z tego też względu skład PRO WHEY SHAKE zbudowano na źródłach protein charakteryzujących się wysoką wartością współczynnika wartości biologicznej, czyli izolacie (WPI), koncentracie (WPC) i hydrolizacie (WPH) białek frakcji serwatkowej mleka. Dodatkowo charakteryzują się wzorcową wartością wskaźnika strawności PDCAAS, wyznaczanego na podstawie zapotrzebowania na poszczególne aminokwasy u ludzi i podatności danego źródła białka do jego strawienia(ii). WPI, WPH i WPC stanowiące gros składu PRO WHEY SHAKE cechują się dodatkowo bardzo wysoką zawartością aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA) oraz aminokwasów siarkowych, w tym cysteiny- jednego z głównych składników glutationu - cząsteczki o bardzo silnym działaniu antyoksydacyjnym.
PRO WHEY SHAKE – ROZSMAKUJ SIĘ W PROFESJONALNEJ SKUTECZNOŚCI
Firma farmaceutyczna Olimp Laboratories dołożyła wszelkich starań, by suplement diety był bezpieczny w stosowaniu. Do jego produkcji wykorzystano wysokiej klasy surowce, które zostały poddane analizom czystości, w tym badaniom na obecności niebezpiecznych poziomów metali ciężkich. Masz więc pewność, że sięgając po OLIMP PRO WHEY SHAKE, otrzymujesz produkt sprawdzony, którego skład jest zgodny z etykietą, a działanie poszczególnych składników poparte badaniami naukowymi!
Wartość odżywcza- na porcję (35 g) - na 3 porcje (105 g) - ma (100 g)
Wartość energetyczna 579 kJ/ 138 kcal ▬ 1157 kJ/ 276 kcal 1736 kJ/ 414 kcal ▬ 1653 kJ/ 394 kcal
Tłuszcz: 1,9 g ▬ 3,8 g ▬ 5,7 g ▬ 5,4 g
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g ▬ 3,8 g ▬ 5,7 g ▬ 5,4 g
Węglowodany: 9,1 g ▬ 18 g ▬ 27 g ▬ 26 g
w tym: cukry: 4,2 g ▬ 8 g ▬ 13 g ▬ 12 g
Błonnik: 0 g ▬ 0 g ▬ 0 g ▬ 0 g
Białko: 21 g ▬ 41 g ▬ 62 g ▬ 59 g
Sól: 0,22 g ▬ 0,44 g ▬ 0,66 g ▬ 0,63 g
L-glutamina: 438 mg ▬ 875 mg ▬ 1313 mg ▬ 1250 mg
Tauryna: 175 mg ▬ 350 mg ▬ 525 mg ▬ 500 mg
Należy wziąć pod uwagę wartość odżywczą ewentualnie dodawanych środków spożywczych (np. mleka).
Aminogram wzorcowy # - na 35 g - na 100 g
L - alanina: 0,9951928 g - 2,843408 g
L - arginina: 0,4181492 g - 1,194712 g
kwas L - asparaginowy: 2,1894628 g - 6,255608 g
L - cysteina - 0,4180764 g - 1,194504 g
kwas L - glutaminowy - 3,6025416 g - 10,292976 g
Glicyna - 0,2787848 g - 0,796528 g
L - histydyna - 0,3384108 g - 0,966888 g
<em>/</em>* L - izoleucyna - 1,2737284 g - 3,639224 g
<em>/</em>*L - leucyna - 2,109898 g - 6,02828 g
* L - lizyna - 1,910748 g - 5,45928 g
* L - metionina - 0,4378108 g - 1,250888 g
<em>/</em>** L - fenyloalanina - 0,597198 g - 1,70628 g
L - prolina - 1,0948112 g - 3,128032 g
L - seryna - 0,9158016 g - 2,616576 g
* L - treonina - 1,3337632 g - 3,810752 g
<em>/</em>** L - tryptofan - 0,2786672 g - 0,796192 g
*** L - tyrozyna - 0,517636 g - 1,47896 g
<em>/</em>* L - walina - 1,1743452 g - 3,355272 g
Olimp Pro Whey Shake - suplement diety w proszku. Zawiera cukry i substancje słodzące.
Składniki: 71,1% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), maltodekstryny, aromaty, substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulatory kwasowości – kwas cytrynowy; L-glutamina, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), tauryna, skrobia kukurydzy woskowej, izomaltuloza*, fruktoza, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
*Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.