O przedmiocie

ORZECHY LASKOWE całe łuskane świeże, rozmiar 11-13mm 500g, bez soli.
Dziś orzechy laskowe to jeden z najpopularniejszych rodzajów orzechów. Ceniona jest za wysoką zawartość składników odżywczych, doskonały smak i aromat.

Podobnie jak wiele innych orzechów, orzechy laskowe są doskonałym źródłem białka roślinnego. Ponadto jej pestki zawierają dużą ilość olejków – aż do 70%, w zależności od konkretnego rodzaju. Oleje zawierają przydatne kwasy: oleinowy, stearynowy, palmitynowy.
Przybliżony skład składników odżywczych w pestkach orzechów laskowych:
20% – wartościowe białko roślinne, podobne do mięsa;
12% – węglowodany złożone, które dostarczają energii i długiego uczucia sytości;
13% - prawie wszystkie niezbędne dla organizmu witaminy i mikroelementy (fosfor, potas, fluor, żelazo, magnez, siarka, witaminy B, A, E, C, PP i inne).

Orzechy laskowe są bardziej pożywne niż mięso i ryby, dlatego muszą być obecne w diecie wegetarianina. Orzech ten jest bogaty w kalorie, ale bardzo szybko daje uczucie sytości, więc nie musisz się martwić, że przybierzesz na wadze. Korzyści płynące z orzechów laskowych są szczególnie odczuwalne przez osoby poszczące lub przestrzegające rygorystycznych diet. Może zregenerować organizm, gdy jest wyczerpany. Mogą go włączyć do swojej codziennej diety osoby w każdym wieku: cenne mikroelementy i sole mineralne zadbają o prawidłowe funkcjonowanie wszystkich układów i narządów.
Dobroczynne działanie orzechów laskowych jest trudne do przecenienia. Ta nakrętka:
pomaga w harmonijnym rozwoju organizmu dziecka;
wspiera dobre samopoczucie fizyczne i emocjonalne podczas zmęczenia i stresu;
dostarcza dużej ilości energii, jest to szczególnie odczuwalne w okresach niedoboru witamin i zmęczenia;
chroni naczynia krwionośne i serce przed gromadzeniem się cholesterolu, zapobiega możliwym chorobom;
spowalnia rozwój i we wczesnych stadiach pomaga zapobiegać nadciśnieniu i innym chorobom układu sercowo-naczyniowego ze względu na dużą zawartość potasu w orzechach laskowych;
zapewnia profilaktyczną ochronę przed nowotworami;
wspomaga usuwanie szkodliwych substancji, w tym toksyn i odpadów z organizmu;
poprawia samopoczucie przy bezsenności, stresie, nerwicach;
wzmacnia kości i mięśnie;
normalizuje pracę mózgu, służy profilaktyce w zapobieganiu chorobie Alzheimera i innym schorzeniom;
zmniejsza widoczność żylaków,
pomaga organizmowi w walce z chorobami prostaty i wątroby;
połączenie miodu i orzechów laskowych jest najlepszym środkiem zapobiegającym anemii i wyczerpaniu.
Jądra orzecha są bardzo popularne w kuchni. Doskonale uzupełniają sałatki, dania warzywne i mięsne, sosy, desery i wypieki. Najczęściej orzechy laskowe są wykorzystywane specjalnie do wyrobu wyrobów cukierniczych i słodyczy. Nadaje potrawom gęsty, a jednocześnie delikatny aromat orzecha laskowego.
W zakładach spożywczych i cukierniach orzech ten najczęściej dodawany jest do ciast i wypieków, na drugim miejscu znajdują się słodycze i czekolada z orzechami laskowymi, a na trzecim miejscu są lody. Inne produkty to: kremy i likiery, masła czekoladowe i orzechowe, słodycze z ziaren. Surowcem dla przemysłu cukierniczego są siekane i całe, kandyzowane i solone, smażone, bielone, a także orzechy laskowe mielone na mąkę, tłuczone na pastę lub krojone w plasterki.
Orzechy posiadają certyfikat jakości

Stan Nowy
Nazwa handlowa ORZECHY LASKOWE
Marka bez marki
Produkt nie zawiera barwników, cukru, drożdży, konserwantów
Postać całe orzechy
Rodzaj orzechy laskowe
Wielkość opakowania (g) 500 g
Kraj pochodzenia Gruzja
Waga 500 g
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 961df563-d322-4845-a88a-1e2bb789dbfd

Podobne wyszukiwania