Przedstawiamy nowe akcesorium doVORWERK Thermomix:
Osłona noża miksującego do Thermomix TM6, TM5, TM31 i TM Friend
Osłona noża miksującego do VORWERK Thermomix chroni potrawę - zwłaszcza większe kawałki mięsa, które można idealnie ugotować bez obawy, że rozpadną się podczas gotowania, a ostrze je potnie.
Osłona została poddana szeregowi restrykcyjnych testów i posiada atestdo bezpiecznego kontaktu z żywnością oraz BPA free.
W przeciwieństwie do tanich zamienników nasza osłona jest idealnie dopasowana do Thermomix'a dzięki czemu nie spada samoczynnie z noża miksującego.
Osłona chroni składniki przed stycznością z nożem miksującym.
Specjalny falisty kształt poprawia obieg ciepła i mieszanie się płynów w naczyniu.
Osłona jest odpowiednia do Thermomix TM6, TM5, TM31 i TM Friend.
Oferowane przez thermoCOOKINGakcesoria są wykonane z materiału odpornego na wysokie temperatury. Materiał ten jest odpowiedni do kontaktu z żywnością - bezwonny i neutralny chemicznie. Akcesoria są trwałe i solidne, dzięki temu można je myć w zmywarce. Ich ergonomiczny design sprawia, że są bardzo funkcjonalne i ułatwiają gotowanie z urządzeniem Thermomix
Do czego służy osłona noża miksującego?
Wolne Gotowanie oraz Sous-vide wymagają dłuższego czasu gotowania w urządzeniu Thermomix. Osłona chroni mniejsze i delikatniejsze składniki lub worki do sous-vide przed kontaktem z ostrzami noża miksującego. Osłona przykrywa ostrza noża miksującego, ale nie blokuje jego obrotów, dzięki czemu zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła i delikatne gotowanie a jej falisty kształt, poprawia obieg płynów i dystrybucję ciepła, dzięki czemu potrawę można przygotować w sposób pozwalający zachować wartości odżywcze składników: witaminy, minerały i białka.
Użyj jej za każdym razem, gdy chcesz przygotować delikatne składniki, na przykład pierś kurczaka, rybę, klopsiki lub fasolę. Osłona noża miksującego świetnie nadaje się również do gotowania mniejszych porcji jedzenia z mniejszą ilością płynu niż przy wykorzystaniu koszyczka lub przystawki Varoma.
Formowane dania, takie jak knedle czy klopsiki, można z łatwością ugotować w wodzie lub bulionie, układając je na osłonie noża miksującego. Ugotowane warzywa strączkowe można podgrzać bez ich rozdrobnienia, np. aby przygotować dal makhani lub fasolkę po bretońsku.