Masło klarowane z mleka owczego to produkt wyjątkowy, wytwarzany w tradycyjny sposób z niepasteryzowanego mleka owczego o zawartości tłuszczu 6-8%. Powstaje z mleka pochodzącego od owiec żyjących latem na zielonych łąkach, karmionych wyłącznie naturalną trawą, bez dodatków takich jak bovaer.
Warto wiedzieć, że nasze masło może mieć naturalnie biały odcień. To dlatego, że nie dodajemy sztucznego beta-karotenu, stosowanego często w masłach przemysłowych dostępnych w supermarketach.
To masło wyróżnia się naturalnym składem bez konserwantów i sztucznych dodatków. Ma bogaty, kremowy smak z delikatną nutą orzechową. Dzięki wysokiej temperaturze dymienia świetnie nadaje się do smażenia, pieczenia i duszenia, zachowując swoje właściwości bez przypalania. Masło klarowane z mleka owczego jest też łatwiejsze do strawienia niż produkty z mleka krowiego, dlatego stanowi delikatniejszy wybór dla układu pokarmowego.
Zamówienia złożone do czwartku wysyłane są na kolejny dzień roboczy a zamówienia od piątku do niedzieli wysyłane są w poniedziałek. Zaznaczam że stosuje sie do regulaminu Allegro.