Panierka drobiowa to kompozycja panieru do dań mięsnych . Konsystencja jest sypka bez zbryleń o zółto-pomarańczowym kolorze. Gotowa panierka stosowana do przygotowania potraw z mięs, drobiu, ryb i warzyw. Nadaje charakterystyczny, pomarańczowy kolor. Podkreśla smak i zapach potraw. Sprawia, że mięso staje się chrupiące z wierzchu a w środku jest soczyste. Przy jej użyciu za każdym razem uzyskasz ten sam przepyszny rezultat.
Panierkę drobiową można używać jako gotową (bez wcześniejszego przygotowywania mięsa). Stosować można do każdego rodzaju mięsa, również mielonego, do ryb słodkowodnych oraz morskich. Mięso nie wymaga wcześniejszego przyprawienia. Stosować samą panierkę na mięso lub obtoczyć je wcześniej w jajku lub w jogurcie (wedle uznania). Najlepiej smażyć na średnim ogniu by uniknąć spalenia panierki. Można smażyć na patelni lub w piekarniku.
Składniki: mąka pszenna, sól, drożdże, ekstrakt z papryki