O przedmiocie

Opis: Czerwona pasta curry jest pikantniejszą odmianą zawierającą 21% ostrej papryki chilli (łagodniejszą wersją jest zielona). Używa się jej jako bazy do sosu do potrawy curry. Najczęściej smaży się ją na odrobinie tłuszczu, dodaje mleczka kokosowego oraz mięso i warzywa. Spożywa się z ryżem lub makaronami. W zależności od ilości mleczka kokosowego z pasty otrzymamy sos-danie curry, lub zupę tajską na mleczku kokosowym. Pastę możemy również wykorzystać jako marynata, lub składnik sosów do dań z Woka.

Skład: czerwona papryka chilli 21%, czosnek, trawa cytrynowa, szalotki, sól, galangal, liście limonki kaffir, kolendra, kmin.

Wartość odżywcza w 100g:

energia: 490kJ/118kcal

tłuszcz: 6,4g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1g)

węglowodany: 9g (w tym cukry 7,6g)

białko: 4,4g

błonnik: 3,2g

sól: 12,9g.

Stan Nowy
Marka bez marki
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 44e5c40e-f132-4e75-8c4c-2bc32cb5c95a

Podobne wyszukiwania