Na moim gospodarstwie prowadzę produkcję ekologiczną pigwowca w ramach Rolniczego Handlu detalicznego zapraszam serdecznie do zakupów!
Mam w ofercie (pigwowca):
krojonego, szatkowanego, całe owoce
kandyzowanego, suszonego, syrop.
Ze względu na trwający okres jesienno-zimowy, szczególnie warto zadbać o odporność i przeciwdziałanie infekcjom. Owoce pigwowca charakteryzują się przede wszystkim wysoką ilością kwasu askorbinowego (witaminy C), który jest skutecznym utleniaczem, wspomaga odporność organizmu oraz poprawia pracę układu krążenia.
Substancje zawarte w pigwowcu o działaniu prozdrowotnym to: związki mineralne (cynk, fosfor, magnez, potas), aminokwasy (kwas asparginowy, asparagina, treonina, cysteina, glicyna), witaminy (A, C, D, B1, B2, B3, B9 - kwas foliowy), polifenole oraz nienasycone kwasy tłuszczowe.
Pigwowiec to owoc, który warto w okresie jesienno-zimowym włączyć do diety. Ze względu na swoje prozdrowotne właściwości pomoże zwalczyć niejedną chorobę i wzmocnić odporność. Pigwowiec jest bogaty w składniki mineralne. Pod względem zawartości żelaza i molibdenu owoce pigwowca należą do najzasobniejszych. Owoce wskazują także dużą zawartość kwasów organicznych oraz są bogate w błonnik.
<em>Suszone owoce pokrojonego uprzednio pigwowca japońskiego pochodzącego z naszej rodzinnej plantacji, które to zostały umyte po czym poszatkowane w cząstki i wysuszone. Dzięki zastosowaniu niskiej temperatury podczas procesu suszenia owoce pigwowca zachowują jeszcze więcej swoich zdrowotnych właściwości, w naszej rodzinnej manufakturze, o to nam właśnie chodzi.</em>
Zasuszone owoce stosujemy jako dodatek do zimnej bądź przegotowanej wody, kompotu czy wspaniałej herbaty. gorąco polecamy zamiast cytryny.
To są zdjęcia z mojej plantacji wszystko jest tak zwanej "Własnej Roboty" Owoce mają plamki są niczym nie pryskane i ręcznie odchwaszczane. Owoce są przeważnie żółto zielone oraz mają na sobie naturalny wosk.
Zapraszam na inne moje aukcje !
Pigwowiecniepigwa@gmail.com mój adres mailowy.