Piła stołowa do cięcia mięsa i kości BIZERBA FK 23
Prowadzenie rozbioru i porcjowania świeżego mięsa z kością lub bez kości oraz cięcie kości rurkowych, drobiu i ryb. Opływowa bryła z jednego odlewu bez nitów.
Piła jest przeznaczona do przetwarzania zarówno świeżych ryb jak i zamrożonego mięsa oraz produktów z kością takie jak gicz wołowa lub kości na zupę.
- porcjowanie mięsa na jednakowe kawałki, np. na kotlety
- szeroka paleta taśm brzeszczotów umożliwia także przetwarzanie produktów o wysokiej jakości, takich jak ryba lub wołowina z dokładnością co do grama oraz z odpowiednią prezentacją produktu
- solidne wykonanie ze stali szlachetnej, brak kantów, wersja spawana zintegrowana elektronika w zabudowie co oznacza doskonałe zabezpieczenie przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz wodą
- koła brzeszczotu wykonane z materiału pełnego, koło regulujące można wymienić bez użycia narzędzi
- zaawansowany technicznie system zgarniania resztek z koła i z taśmy - łatwy demontaż w celu czyszczenia
- wyjątkowa ergonomia urządzenia umożliwia jego obsługę zarówno praworęcznym jak i leworęcznym pracownikom, lepsze rezultaty krojenia oraz zmniejszone ryzyko obrażeń
- prosty oraz higienicznym proces czyszczenia
- optymalny dociskacz produktu ciętego w połączeniu z regulowaną listwą ochronną oraz prowadnicą brzeszczotu
- specjalne brzeszczoty oraz noże taśmowe do różnych obszarów zastosowania
- szybka oraz wygodna wymiana taśm brzeszczotu bez ryzyka obrażeń
Zasilanie: 230 / 400 V
Wymiary zewnętrzne: 520 x 580 x 857 mm
Maks. wysokość cięcia: 250 mm
Szerokość cięcia: 10-190 mm