Płatki dębowe mocno opiekane 20g.
BROWIN 405000
Płatki, wiórki, chipsy dębowe - drobne, dębowe sztabki drewna do aromatyzowania alkoholu. Tańsza i prostsza w użyciu alternatywa dla dębowych beczek.
Do różnych alkoholi - do stosowania w winach, winiakach, miodach pitnych, nalewkach, piwach i wódkach.
Aromat beczki dębowej, delikatny posmak wanilii i mielonej kawy - dodatek płatków wzbogaci alkohol o szereg korzystnych aromatów analogicznych do tych, które uzyskuje się podczas dojrzewania w beczkach.
Ciemno bursztynowa barwa alkoholu - płatki dębowe nadadzą bezbarwnym alkoholom piękny ciemno bursztynowy kolor.
Z francuskiej odmiany dębu - płatki produkowane są z francuskiej odmiany dębu Petraea.
Proste w użyciu, szybkie w działaniu - stosowanie płatków dębowych jest bardzo proste, wystarczy dodać je do fermentującego lub gotowego alkoholu. Końcowy efekt uzyskasz po ok 6 tygodniach.
Charakterystyka:
Surowiec: Francuska odmiana dębu Petraea
Rodzaj: mocno przypalane
Aromat: beczki, wanilii, mielonej kawy
Dozowanie: 1-3 g/1 L
Masa netto: 20 g