PULY CAFF Plus Powder NSF 900g
Konserwacja ekspresu kolbowego
Przygotowywanie kawy w ekspresie kolbowym to rytuał, który ceni wielu użytkowników. Prawidłowo przyrządzone espresso może zachwycić swoim smakiem, jednak warunkiem są nie tylko dobrze zmielone ziarna. Liczy się również regularne czyszczenie ekspresu, aby żadne pozostałości oraz osady nie zalegały w podzespołach. Stąd konieczność regularnej konserwacji urządzenia.
Środek do czyszczenia ekspresu kolbowego
Elementy ruchome ekspresu kolbowego powinny być czyszczone codziennie. Należą do nich np. kolba oraz sitka. Możemy użyć do tego np. gąbki, wody i delikatnych detergentów. Do czyszczenia grupy ekspresu przyda nam się specjalny pędzelek, natomiast by pozbyć się zabrudzeń z wnętrza urządzenia potrzebujemy specjalistycznego środka. Jest nim Puly Caff Plus Powder NSF.
Puly Caff Plus Powder NSF
Opakowanie proszku zawiera aż 900 gramów środka. Na jednorazowe czyszczenie potrzebujemy około 4 gramów preparatu, więc tak duży zapas wystarczy nam na bardzo długo. Produkt ma dodatkowo certyfikat NSF, który świadczy o dopuszczeniu preparatu do branży spożywczej i świadczy o jego bezpieczeństwie oraz jakości.
Jak używać proszku do czyszczenia ekspresu kolbowego?
Do czyszczenia niezbędne będzie tzw. ślepe sitko, czyli sitko bez oczek. Do środka wsypujemy środek, podpinamy kolbę do grupy i uruchamiamy przepływ wody w ekspresie. Proszek jest zasysany do środka i następuje czyszczenie wewnętrznych elementów, elektrozaworów oraz innych podzespołów. Po odłączeniu kolby wystarczy jedynie na kilka sekund uruchomić przepływ wody i przepłukać urządzenie.
Puly – specjalista w dziedzinie konserwacji ekspresów
Produkty włoskiej firmy Puly z serii Puly Caff oraz Puly Milk służą do czyszczenia oraz odkamieniania ekspresów ciśnieniowych i przelewowych. Są to produkty uniwersalne, dzięki czemu możesz stosować je w urządzeniach wielu firm.Ponadto są one wydajne, skuteczne, a ich cena zachęca do zakupów. Zadbaj o ekspres z Puly i zapomnij o awariach. Pamiętaj, że to również Twoje bezpieczeństwo.