Kiszone jabłka to jeden z klasyków, znanych z bogatych właściwości leczniczych. W dawnych czasach kiszenie jabłek było sposobem na zachowanie ich składników odżywczych i dostarczenie organizmowi witamin. Jabłka zawierają dużą ilość związków bioaktywnych. Stanowią główne źródło flawonoidów, mających właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne i przeciwdrobnoustrojowe, a także działanie przeciwdepresyjne. Jabłka są bogate w rozpuszczalny i nierozpuszczalny błonnik, witaminy i minerały. Po ukiszeniu jabłka nie tylko nie tracą swoich walorów prozdrowotnych, ale dodatkowo zyskują cechy typowe dla probiotyków, m.in. wzmacniają organizm, poprawiają odporność i wywierają pozytywny wpływ na mikroflorę bakteryjną jelit.
Parę słów o „Prosta Historia”: Od niedawna prowadzimy małą, domową firmę i tworzymy dla Was zdrowe, naturalne smakołyki zamknięte w słoikach – zapraszamy do naszej spiżarni pełnej tradycyjnych smaków. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony na FB, gdzie znajdziecie więcej informacji o nas.
Wysyłka możliwa na terenie całej Polski. Odbiór osobisty dostępny na Żoliborzu w Warszawie. Zapraszamy do składania zamówień. Zobacz inne nasze oferty na Allegro.