Dysk 357g 150zl
Rice Puer: Co kryje się za tą nazwą?
Każdy poznaje pu-erh na swój własny sposób: niektórzy zamawiają chińską herbatę, ponieważ lubią nietypowe smaki i połączenia, inni - ze względu na rosnące zainteresowanie, jeszcze inni bowiem cieszą się dużą popularnością.
Z czasem pojawił się nowy rodzaj pu-erh – z dodatkiem lekkiego smażonego ryżu. Herbata ta stała się prawdziwym odkryciem dla koneserów, oferując im nowe odcienie smaku i aromatu.
Chcesz spróbować tego wyjątkowego ryżowego pu-erh i przekonać się, czy Ci zasmakuje? Nie wiesz jak wybrać odpowiednią mieszankę herbat? Przyjrzyjmy się wyjątkowej herbacie, która może być jednocześnie młoda i śmiała, jak i dojrzała i szlachetna, i dowiedzmy się o niej wszystkiego, co najciekawsze.
Puer i ryż - harmonijne połączenie smaku i aromatu
W Chinach istnieje ponad tysiąc różnych rodzajów herbaty pu-erh, która jest bardzo popularna w Rosji. Jedną z nielicznych odmian herbaty jest pu-erh ryżowy. Na pierwszy rzut oka takie połączenie może wydawać się dziwne, ale ryżowy pu-erh to prawdziwe arcydzieło, które zaskakuje niepowtarzalnym smakiem i coraz bardziej podbija serca miłośników herbaty. Dodatek ryżu pozwolił nam nadać pu-erhowi nowe smaki i aromaty, dzięki czemu stał się on bardziej interesujący i atrakcyjny dla koneserów.
stymuluje pracę mózgu i poprawia krążenie krwi;
ma łagodny wpływ na układ trawienny dzięki zawartości ryżu;
dodaje energii i daje pozytywne emocje;
zapewnia organizmowi niezbędne witaminy i aminokwasy;
pomaga przyspieszyć metabolizm i obniżyć poziom cholesterolu;
korzystnie wpływa na stan włosów, skóry i paznokci;
przedłuża młodość i spowalnia starzenie.
Przygotowanie wody: Podgrzej wodę do temperatury 90–95°C.
Porcja herbaty: stosować 5-7 gramów herbaty na 300-400 ml wody.
Pierwsze zaparzanie: Pierwszą porcję odcedź po 5-10 sekundach. Pomaga to wypłukać liście herbaty i przygotować je do dalszego zaparzania.
Podstawowy proces parzenia: zalej herbatę wodą i odstaw na 3–4 minuty, a następnie wypij.
Ponowne parzenie: Pu-erh ryżowy można parzyć kilkakrotnie, stopniowo wydłużając czas parzenia o 30–40 sekund..