O przedmiocie

Właściwości odżywcze i terapeutyczne pyłku wynikają z bardzo bogatego składu chemicznego, zidentyfikowano w nim ponad 250 różnych związków chemicznych. Są to:
węglowodany,
tłuszcze,
białka,
składniki mineralne,
witaminy,
rutyna,
olejki eteryczne,
fiton-cydy,
antybiotyki-inhybiny,
hormony,
enzymy,
kwasy organiczne,
stymulatory wzrostu.

W pyłku pszczelim zidentyfikowano następujące witaminy: A, B1, B2, B3, E, C, B6, PP, P, d, H, B12, kwas foliowy, inozytol, biotynę, kwas pantotenowy, kwercytynę.

Właściwości pyłku:
- odżywcze,
- wzmacnia apetyt,
- wzmacnia organizm,
- działa antyanemicznie,
- odtruwające,
- osłania tkankę wątrobową,
- podnosi odporność organizmu,
- zmniejsza nerwowość,
- antyalergiczne,
- przeciwmiażdżycowe

Dawkowanie:
Stosując pyłek jako uzupełnienie podstawowego żywienia podajemy go codziennie w dawce 10 do 20 g.
Dawka profilaktyczna dla dorosłych przy dłuższym stosowaniu wynosi 15-20 g na dobę, a dawka lecznicza 30 g.
Dawka profilaktyczna dla dzieci do 7 lat – 5 g.
Przerwa w kuracji powinna trwać 2 - 3 miesięcy.
Opakowanie: słoik, zgrzewany worek

Jak stosować pyłek wielokwiatowy?
2 czubate łyżeczki pyłku zalać 1/2 szklanki wody w temp. do 40 stopni i odstawić na noc. Spożyć rano, 20 min przed posiłkiem.
Pyłek polecany jest przy:
✅ wspomaganiu leczenia serca , naczyń krwionośnych oraz alergii oddechowych,
✅ stanach przemęczenia i depresji,
✅profilaktyce układu oddechowego, sercowo - naczyniowego, moczowego oraz pokarmowego
✅ podnoszeniu odporności fizycznej i psychicznej.
✅ pyłek jest również źródłem witaminy B complex oraz D,E,K,C,PP,

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 1d55e433-6ad8-4c76-86db-f8bba28cbeec

Podobne wyszukiwania