❤️ZAKUP DOTYCZY:
⭐1 szt. Wysokiej jakości Grzybka Kombucha - Grzybek herbaciany
⭐Starter czyli stary płyn kombucha 250-300ml taka ilość gwarantuje udane rozpoczęcie hodowli
⭐Średnica grzybka: 9 do 10 cm (zalecany do przygotowania 3 litrów napoju)
⭐Grubość: od 0,5 cm do 2 cm (przeważnie 1 cm)
⭐Do produktu dołączamy instrukcję i ulotkę informacyjną w formie papierowej z przepisem na pyszną kombuche w różnych smakach
⭐ Otrzymujesz także ebooka naszego autorstwa którego wysyłamy na @ po dokonaniu zakupu.
⬆️⬅️Kupujesz dokładnie produkt na zdjęciu ⭐
⭐Masz nasze pełne i bezterminowe wsparcie podczas produkcji napoju, posiadamy wieloletnie doświadczenie❤️
⚡❤️GRATIS❤️⚡
⬅️⬆️Dokonując zakupu na tej aukcji otrzymujesz gratis:
⭐Ściereczkę na słoik
⭐ Uroczą gumkę recepturkę
⭐Uśmiech w zestawie, bo życie smakuje lepiej, gdy się śmiejesz ❤️❤️PAKOWANIE:
✅Grzybek jest profesjonalnie zapakowany w specjalną wytrzymała folie do pakowania próżniowego żywności. Folia jest zgrzewana, co gwarantuje bezpieczeństwo w czasie transportu. Macie Państwo 100% pewności że nic nie wycieknie i grzybek dotrze w całości.
✅Grzybki pakujemy maksymalnie jeden dzień przed wysyłką, datę zapakowania znajdziesz zawsze na naszej etykiecie
⭐Nasza działalność jest zgłoszona w Sanepidzie, posiadamy wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej
⭐ Kupujesz od sprawdzonego sprzedawcy i z legalnego źródła
❌UWAGA:
Po otrzymaniu grzybka należy zająć się nim natychmiast lub maksymalnie kilka dni przetrzymać w lodówce. Niedopuszczalne jest pozostawienie start-paku w temp. pokojowej. Jest to produkt aktywny, który cały czas fermentuje i wytwarza dwutlenek węgla, opakowanie pęcznieje i może pęknąć.
⭐ZAPRASZAMY NA INNE AUKCJE:
Gdzie możesz zakupić grzyby kombucha 7cm i 15 cm a także grzybek tybetański, ocet jabłkowy, zakwas żytni na chleb, oraz przepyszny domowy chlebek
❤️ DO PRZYGOTOWANIA NAPOJU KOMBUCHY POTRZEBNE BĘDĄ:
✅1 grzybek kombuchy (⭐otrzymujesz od nas❤️)
✅szklany słoik
✅150-200ml starego napoju kombucha -starter (⭐otrzymujesz od nas❤️)
✅3-5 torebki herbaty lub 2 -3łyżki herbaty liściastej
✅2 litry wody
✅150 gram cukru (polecamy trzcinowy lub kokosowy)
✅ściereczka (⭐otrzymujesz od nas❤️)
✅gumka recepturka (⭐otrzymujesz od nas❤️)
❤️KOMBUCHA❤️
Jest słodko-kwaśnym, musującym napojem powstającym na skutek procesów fermentacji z herbaty i cukru dzięki obecności tzw. grzyba herbacianego. Grzyb herbaciany, zwany również grzybem japońskim, to tak naprawdę zbiór różnego rodzaju mikroorganizmów – głównie bakterii i drożdży. Ma on wygląd galaretowatego, białego lub jasnopomarańczowego kożuszka. W jego skład wchodzą przeważnie gatunki bakterii z rodzaju Acetobacter i Gluconobacter (różne gatunki i szczepy, które syntetyzują przede wszystkim kwasy organiczne) oraz drożdże z rodzajów Saccharomyces, Saccharomycodes, Schizosaccharomyces, Zygosaccharomyces, Dekkera, Candida, Torulospora, Koleckera, Pichia, Mycotorula i Mycoderma (przede wszystkim rozkładają cukier i syntetyzują etanol)
❤️ZDROWOTNE WŁAŚCIWOŚCI KOMBUCHY❤️
Napój z kombuchy jest źródłem wielu witamin, enzymów i kwasów organicznych. Przede wszystkim zawiera żywe kultury bakterii, dzięki czemu wykazuje właściwości probiotyczne. Jest bogaty w witaminę C, a tym samym wzmacnia odporność. Dzięki dużej zawartości tiaminy, czyli witaminy B1 wspiera układ immunologiczny. W składzie kombuchy odkryto także zawartość witamin B2, B3, B6, B12 i aminokwasów. Na zdrowotne działanie napoju mają wpływ również kwas foliowy, octowy, mlekowy, glukonowy, glukuronowy, jabłkowy, szczawiowy, węglowy i kwasy nukleinowe.
Mimo powszechnej opinii kombucha nie jest lekiem na wszystkie schorzenia. Kluczowe w jej działaniu jest budowanie odporności i równowagi w organizmie. Dzięki temu pozostałe puzzle w poszczególnych układach zaczynają się dopasowywać.
Nie wszystkie właściwości kombuchy zostały potwierdzone naukowo, jednak zwolennicy picia tego napoju wśród zalet wymieniają także:
⭐Nie martw się wszystkie instrukcje otrzymasz z grzybkiem plus nasze wsparcie❤️
⚡CIEKAWOSTKA:
✔️Smak napoju zależy od rodzaju herbaty jakiej użyjesz do jego sporządzenia. Grzyb wyhodowany na herbacie czarnej lub zielonej oprócz różnicy w kolorze, niczym się nie różni.
✔️Najlepiej smakuje schłodzona lub z lodem, możesz dodać listek mięty, melisy, plasterek pomarańczy lub użyć własnej wyobraźni:)
✔️ Przefermentowany napój zlewamy do butelek i trzymamy w lodówce aby ograniczyć maksymalnie proces dalszej fermentacji. Fermentacji nie można zatrzymać tylko ją spowolnić
✔️Ze względu na śladową obecność cukru jest niewskazany w przypadku osób chorych na cukrzycę
✔️Ze względu na śladowa zawartość alkoholu dochodzącą nawet do 1% nie jest wskazany dla dzieci i kobiet w ciąży.
✔️ Zalecane dziennie spożycie gotowego napoju to 200-250ml czyli duża szklanka, początkowo porcję można podzielić i spożywać mniejsze ilości obserwując reakcje organizmu.
⭐⭐⭐⭐⭐
100% SATYSFAKCJI GWARANTOWANE:
Potwierdzone komentarzami.