Ser
Nasze sery produkowane są według tradycyjnej receptury z mleka owczego lub/i mleka krowiego(w zależności od pory roku).Wyroby, które produkujemy, charakteryzują się wyjątkowym smakiem i jakością, gdyż powstają z w pełni naturalnych składników, pod nadzorem bacy z kilkunastoletnim doświadczeniem, zgodnie z recepturą, jaką przekazał mu senior rodu, który również prowadził bacówkę.
W okresie, kiedy owce wypasamy na hali, nasze oscypki wędzone są na bacówce (wiosna, lato, jesień), natomiast zimą wędzimy je w wędzarni, która jest opalana drewnem bukowym i olchowym, co daje serom wyjątkowy i niepowtarzalny smak.
Skład naszych oscypków: mleko owcze, mleko krowie, podpuszczka, sól.
Oscypek najlepiej smakuje pokrojony w cienkie plasterki. Idealny na grilla lub patelnię, podawany z żurawiną i czerwonym winem - w zależności od upodobań. Sprawdzi sie również w rozmaitych zapiekankach, sałatkach lub na pizzy.
Wszystkie produkty pakowane są próżniowo, aby zachować 100% walorów smakowych. Sery należy przechowywać w lodówce. Przed podaniem pozostawić jakiś czas w temperaturze pokojowej.
W celu zachowania najwyższej jakości nasze produkty są wysyłane od poniedziałku do czwartku, aby nie zalegały przez weekend u kuriera na magazynach.
Zapraszamy rowniez na nasze aukcje gdzie sprzedajemy inne sery.
Waga:
Bacowski Średni 300-400g