O przedmiocie

Polecamy sok z jagody kamczackiej tłoczony na zimno w workach 3 l + karton do wygodnego nalewania. . Pasteryzowany . Bez dodatku cukru i wody. 100 % czystego zdrowia z sezonu czerwiec 2024. Sok wyprodukowany z owoców z plantacji Haskap Jawory. Plantacja prowadzona w sposób ekologiczny .

Certyfikat nr : PL-EKO-09.616-0022308.2023.001

  1. Jagoda kamczacka to bogactwo polifenoli – czyli cennych związków przeciwutleniających, które są w naszej diecie niemal na wagę złota. Dlaczego? Obecność polifenoli w diecie ma wpływ na profilaktykę chorób nowotworowych. Przeciwutleniacze neutralizują wolne rodniki pochodzące z toksyn, żywności, zanieczyszczenia powietrza, chemikaliów, leków oraz z produkcji odpadów w organizmie. W przyrodzie istnieje wiele rodzajów przeciwutleniaczy, z których trzy to fenole (lub polifenole), bioflawanoidy i antocyjany. W badaniach wykazano, że antocyjany, w które obfitują owoce jagody kamczackiej, mogą wykazywać wysoką skuteczność w przeciwdziałaniu powstawania nowotworów, a także łagodzić skutki uboczne chemioterapii. Na tle innych owoców jagodowych, to właśnie jagoda kamczacka ma najwięcej związków przeciwutleniających. W porównaniu z borówką czarną, ma aż o 50% więcej polifenoli. Na uwagę zasługuje duża zawartość antocyjanów, które są wchłaniane w żołądku oraz w jelicie cienkim i mają działanie przeciwmiażdżycowe.
  2. JEST DOBRA DLA WZROKU I OCZU.

    Ponadto antocyjany z owoców jagody kamczackiej mogą wspomagać leczenie chorób oczu, niektóre dolegliwości wzroku, poprawiają adaptację oka do widzenia po zapadnięciu zmroku.

  3. TO ŹRÓDŁO WIELU WITAMIN ORAZ MAKRO- I MIKROELEMENTÓW  WZMACNIAJĄCYCH ODPORNOŚĆ.

    Są skarbnicą wielu witamin oraz makro i mikro elementów, w tym: karotenów (prowitamina A), tiaminy (B1), ryboflawiny (B2), kwasu foliowego (B9), magnezu, boru, sodu i potasu, krzemu i jodu. Są zalecane szczególnie przy awitaminozie, gdy osłabiony organizm potrzebuje większej dawki witamin, mikro- i makroelementów.

    Dzięki dużej dawce  witaminy C (od 30,5 do 186,6 mg kwasu askorbinowego na 100 g świeżej masy), stawiana jest na równi z innymi owocami zaliczanymi do źródeł wysokiej zawartości wit. C. np.: czerwonych porzeczek, pomarańczy i kiwi.

  4. WYKAZUJE DZIAŁANIE PRZECIWBAKTERYJNE.

    Spożywanie jagody kamczackiej pomaga w profilaktyce i leczeniu schorzeń spowodowanych występowaniem wielu szczepów bakterii np. Helicobacter pylori – powodującego chorobę wrzodową żołądka. Jagody te mogą być także wykorzystywane w profilaktyce chorób jamy ustnej o podłożu bakteryjnym.

  5. WPŁYWA NA PRACĘ MÓZGU.

    Codzienne spożywanie soku z jagody kamczackiej u osób w podeszłym wieku poprawia pamięć, zdolność uczenia oraz może ograniczać symptomy związane z depresją. Przeciwutleniacze obecne w owocach, stymulują do pracy, te obszary mózgu, które odpowiadają za procesy myślenia.  Bezpośrednio oddziałują na starzejące się neurony, co prowadzi do poprawy funkcjonowania komórek mózgu.

  6. JEST PRZYDATNA W PROFIILAKTYCE WIELU CHORÓB METABOLICZNYCH.

    Związki fenolowe, w które obfituje jagoda kamczacka, mają właściwości przeciwzapalne, zapobiegają między innymi chorobom takim jak otyłość, cukrzyca, pomagają także w odpowiednim krążeniu i ciśnieniu krwi.

  7. POMAGA PRZY INFEKCJACH PĘCHERZA MOCZOWEGO.

    Ponieważ podobnie jak inne jagody, zawiera związki, które pomagają w zapobieganiu wiązania się bakterii ze ścianą pęcherza moczowego.

Stan Nowy
Nazwa handlowa Sok z jagody kamczackiej 3L.
Marka inny
Kod producenta S07i
Cechy dodatkowe superfood, wegańskie, wegetariańskie
Produkt nie zawiera cholesterolu, drożdży, glutenu, GMO, konserwantów
EAN (GTIN) 5907720711726
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 3 kg
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 5833eeb7-1450-4404-854c-4d3cfa9ad8c6

Podobne wyszukiwania