O przedmiocie

Prawidłowo przyrządzone i przechowywane mięso jest mniej
narażone na rozwój bakterii, jednak także i one za sprawą soli peklowej zyskają różowy odcień i delikatniejszą strukturę. Sól peklowa biała nie zawiera dodatków ziołowych, jest więc neutralnym w smaku podstawowym i uniwersalnym
komponentem wędlin

Składniki:

sól, azotyn sodu 0,5- 0,6%, substancja
przeciwzbrylająca E535

Zastosowanie:

Mięso można peklować metodą „ na sucho” , stosując 20g soli peklowej na `1 kg mięsa. Mięso pekluję się przez 24 godz. W metodzie nastrzykowej stosuję się 25g soli peklowej rozpuszczonej w 100ml wody na 1 kg mięsa. Peklowanie trwa 72 godziny

Stan Nowy
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 1 kg
Marka inna
Rodzaj sól peklowa
Cechy dodatkowe wegańskie, wegetariańskie
Waga 1000 g
Nazwa handlowa Sól peklowa biała
Produkt nie zawiera konserwantów, barwników
Postać sól drobnoziarnista
Kod producenta Sól peklowa biała
Stan opakowania oryginalne
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: 38f4f4cf-de97-4c23-91c3-f26f2a5476a7

Podobne wyszukiwania