O przedmiocie

Soplówka jeżowata jest niezwykle ciekawym grzybem, w którym odkryto wiele substancji bioaktywnych. Jej właściwości znane są od wielu lat w medycynie chińskiej i japońskiej.

Do najważniejszych z nich zaliczamy:

13 rodzajów erinacyn, czyli substancji odpowiedzialnych za pracę mózgu i wpływających na wytwarzanie komórek nerwowych;
hericenony, a więc związki wspomagające produkcję czynnika wzrostu nerwów (NGF);
polisacharydy (w tym beta-glukan);
aminokwasy;
kwasy tłuszczowe;
liczne związki mineralne (fosfor, potas, cynk, german, żelazo, selen);
witaminę D.
Soplówka jeżowata – działanie i zastosowanie

Soplówka jeżowata ze względu na bogactwo aktywnych składników wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych, które obejmują wsparcie terapii licznych chorób cywilizacyjnych.

Substancje zawarte w ekstrakcie z soplówki jeżowatej pomagają:

zapobiegać rozwojowi demencji;
zmniejszać skutki choroby Parkinsona i Alzheimera;
przyśpieszać proces gojenia ran;
obniżać ciśnienie tętnicze;
zmniejszać poziom złego cholesterolu;
aktywnie stymulować pracę układu nerwowego poprzez wspomaganie wytwarzania komórek nerwowych;
chronić układ pokarmowy, wzmacniając pracę wątroby i żołądka;
zmniejszać ryzyko rozwoju choroby wrzodowej;
obniżyć poziom cukru we krwi;
poprawić funkcjonowanie mózgu, zwłaszcza w obszarze koncentracji i pamięci;
wzmocnić układ odpornościowy;
wspierać proces leczenia niektórych nowotworów, np. białaczek

Stan Nowy
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: e441800b-e059-444e-a483-24c4a22c1482

Podobne wyszukiwania