O przedmiocie

Jest to jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej, obecnie używana także w kuchniach tradycji zachodniej. W zależności od kraju pochodzenia, szczegółów receptury i dodanych przypraw sos nabiera różnej konsystencji i smaku. W kuchni chińskiej jest gęsty i słony, indonezyjskiej – rzadki i słodki, japońskiej – bardzo rzadki i słony.

Sos sojowy idealnie nadaje się do kurczaka, makaronu, marynat, ale również do doprawiania zup i sosów. Bardzo dobrze pasuje do szparagów oraz licznych dań z marchewką, pietruszką lub kalafiorem. Świetnie sprawdza się jako dodatek do polskich dań np. zupy pomidorowej czy kotletów mielonych.

Pojemność: 1L

Składniki: woda, ekstrakt z soi 20%, pszenica, sól jodowana, barwnik: karmel (E150c), konserwant E202.

  • Wartość odżywcza, 100ml, Na porcję

  • Wartość energetyczna, 220 kJ / 55 kcal, 32 kJ / 10 kcal

  • Tłuszcz, 0,5 g, 0 g

  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g, 0 g

  • Węglowodany, 8 g, 1 g

  • - w tym cukry, 0 g, 0 g

  • Białko, 4 g, < 1 g

  • Sól, 17 g, 2,5 g

Stan Nowy
Marka inny
Rodzaj Sosy
Kod producenta 079809001624
Nazwa handlowa Soy sauce
Pojemność 1000.000 ml
Waga 1200.000 g
Cechy dodatkowe wegetariańskie
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym 1.000 kg
Zgłoś naruszenie zasad
Oferta: d5be3e2b-4ea8-4b69-83c7-c5d546093f76

Podobne wyszukiwania